18/2009. (VI. 1.) önkormányzati rendelete az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2009. évre fizetendő mértékének megállapítá-sáról szóló 35/2008. (XII. 22.) rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2009. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló 35/2008. (XII. 22.) rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1.§

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2009. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló 35/2008. (XII. 22.) rendelete (a továbbiakban: Rendelet) az alábbi 3-5.§-okkal egészül ki, egyidejűleg a 3-4.§ számozása 6-7.§-ra változik:

"3.§

(1) A csatornadíj alapja a mért szennyvízmennyiség, mérés hiányában a csatornaműbe bekötött ingatlanon felhasznált teljes vízmennyiség, függetlenül attól, hogy annak beszerzése honnan történik.
(2) Nem vehető figyelembe a szennyvízmennyiség meghatározásánál a 2.§ rendelkezései szerint arra jogosultak körében a locsolásra felhasznált vízmennyiség május 1. és augusztus 31. közötti teljes négy hónapban.

4.§

(1) Az ellocsolt, közcsatornába nem jutó közüzemi ivóvíz után a (2) bekezdésben meghatározott körben május 1. és augusztus 31. közötti időszakban 10 %-os mértékű locsolási kedvezményt kell érvényesíteni.
(2) Kőszeg város közigazgatási határán belül locsolási kedvezményre jogosult az a közüzemi víziközmű szolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó, aki:
a) egyedi bekötéssel rendelkező lakóingatlan, üdülő, kert tulajdonosa, bérlője vagy egyéb jogcímen használója,
b) társasházak közül azok, ahol a társasházi közösség legfeljebb két önálló lakásból áll és az ingatlan területének legalább 50 %-a öntözhető zöldterület,
c) nem rendelkezik a házi ivóvízvezeték hálózatra a szolgáltató és a fogyasztó írásbeli megállapodása, illetőleg a hozzájárulása szerint kialakított, elkülönített locsolási vízhasználatot mérő vízmérővel.
(3) A díjszámítás alapjául szolgáló mennyiségi korrekcióra a lakossági fogyasztó által beadott igénylőlap alapján kerül sor.
Az igénylőlapon a lakossági fogyasztónak nyilatkoznia kell arról, hogy az ingatlan területének legalább 50 %-a öntözhető zöldterület és locsolási célra kiépített egyéb vízbeszerzési lehetőséggel (saját kút, locsolási célú elkülönített vízmérő) nem rendelkezik.
(4) A szolgáltató a nyilatkozatban foglaltak valódiságát jogosult a helyszínen ellenőrizni. Amennyiben ennek során azt állapítja meg, hogy a lakossági fogyasztó a kedvezményre nem jogosult, a jogalap nélkül elszámolt kedvezmény a tudomásszerzéstől számított 6 hónapon belül a következő esedékes számlában egy összegben érvényesíthető.
(5) Az elszámolás alapját képező feltételeket a szerződés megkötésekor, illetve meglévő szerződés esetén a fogyasztó igénybejelentése alapján szerződésmódosítással kell meghatározni.
(6) Az igénylőlapot a szolgáltató köteles az igénylő számára ügyfélszolgálati egységeinél rendelkezésre bocsátani.
(7) Az igénylőlapokat a tárgyév április 30-ig kell a szolgáltatónak visszajuttatni, aki azt a szolgáltatási szerződésben figyelembe veszi.

5.§

(1) A kedvezmény mértékét a díjak megállapításával együtt kell a számlában érvényesíteni.
(2) Ha a vízmérő leolvasási ciklus a kedvezményezett négyhavi fogyasztással nem esik egybe, az olvasási időpontok figyelembe vételével arányosítással kell a szolgáltatás mennyiségét megállapítani."

2.§

Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

Kőszeg, 2009. május 28.


Huber László Dr. Tóth László
polgármester jegyző