33/2009. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) rendeletét (a továbbiakban: Parkolási rendelet) az alábbiak szerint módosítja:

1.§

A Parkolási rendelet 2.§-a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki:

"2.§ (6) A Városi Könyvárba könyvszállítás céljából érkező gépjárművek a Várkör 39. előtti parkolóban egy óra időtartamig jogosultak díjmentesen várakozni."

2.§

A Parkolási rendelet 6.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"Parkolóhelyek kizárólagos használata

6.§

(1) Fizető parkoló a piac területén lévő parkolóhelyeken kereskedelmi tevékenység végzésére is bérbe adható kizárólagos használatra, a többi parkolóhely kizárólag parkolás céljából vehető igénybe.
(2) A kizárólagos parkolási helyre szóló jogért a 2. számú mellékletben meghatározott összeget kell a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. részére megfizetni, aki az igénylővel bérleti szerződést köt.
(3) Kizárólagos parkolásra jogosító engedélyt a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. csak a polgármesteri hivatal városfejlesztési és üzemeltetési osztályának egyetértésével adhat ki.
(4) A kizárólagosan igénybevett parkolók száma nem haladhatja meg az adott parkoló övezetben lévő parkolóhelyek 20%-át. Az ilyen parkolóhelyet felfestéssel vagy műszaki akadállyal kell biztosítani."

3.§

(1) A Parkolási rendelet 4.§ (1) bekezdésében, 5.§ (7) bekezdésében, 7.§ (5) bekezdésében, 8.§ (1) bekezdésében, 10.§ (2) bekezdésében és 13.§-ában a "Kőszegi Városüzemeltetési és Kommunális Szolgáltató Kht." szövegrész helyébe a "Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft." szöveg lép.
(2) A Parkolási rendelet 8.§ (1) bekezdésében és 8.§ (2) bekezdésében a "Kht" szövegrész helyébe a "Kft" szöveg lép.
(3) A Parkolási rendelet 1. számú mellékletében a "Temető utcának a Velemi utca torkolatig terjedő szakasza" szövegrész helyébe a "Temető utcának a Rákóczi utca és a Velemi utca torkolata közötti szakasza" szövegrész lép.

4.§

Ezen rendelet 2010. január 1-jén lép hatályba.


Kőszeg, 2009. november 26.



Huber László Dr. Tóth László
polgármester jegyző