10/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993.(V. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V.27.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. §

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V.27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Szr.) 1.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendelet hatálya a IV. fejezetben meghatározott ellátások tekintetében kiterjed a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulásában részt vevő helyi önkormányzatok közigazgatási területére és a társulásban részt vevő helyi önkormányzatok területén lakó- és tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyekre a társulási megállapodásban foglaltak szerint.”

2. §

Az Szr. 15.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A bölcsődében az intézményi térítési díj 79.944,-Ft/fő/év, 6.662,-Ft/fő/hó és 330,-Ft/fő/nap, személyi térítési díjat azonban nem kell fizetni.”

3. §

Az Szr. 16. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) Az étkeztetés intézményi térítési díja a Szociális Gondozási Központban: 516,-Ft/adag (áfával növelt). A házhoz szállítás díja 105,- Ft/adag (áfával növelt), azzal, hogy a közös háztartásban élő személyek részére a személyi kiszállításért fizetendő személyi térítési díjat csak egy személyre lehet megállapítani.”

4. §

Az Szr. 17. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A házi segítségnyújtás intézményi óradíja a Szociális Gondozási Központban: 186,-Ft/óra.”

5. §

(1) A Szr. 19.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Kőszeg Város Önkormányzata a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás keretében a Szt. 65/F. §(1) bekezdés a) pontja szerinti idősek nappali ellátását a Szociális Gondozási Központ részeként működő, Kőszegen az Idősek Klubja (Kőszeg, Dózsa Gy. u. 24.) és Horvátzsidányban az Idősek Klubja (Horvátzsidány, Fő u. 6.) által biztosítja. ”

(2) A Szr. 19.§ (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A kőszegi Idősek Klubjában az intézményi térítési díj: 217,- Ft/nap, a horvátzsidányi Idősek Klubjában az intézményi térítési díj: 230,- Ft /nap. ”

6. §

A Szr. 21. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az átmeneti szállás intézményi térítési díja: 14.621,-Ft/hó, 487,-Ft/nap.”

7. §

Az Szr. 1. sz. függeléke helyébe az 1. melléklet lép.

8. §

(1) Az Szr. 3. § (1) bekezdésében a „Kőszeg Város Polgármesteri Hivatal Gyámügyi és Szociális Osztályán” szövegrész helyébe az „a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Igazgatási és Építéshatósági Osztályán (a továbbiakban: Igazgatási és Építéshatósági Osztály)” szöveg lép.
(2) Az Szr. 3. § (2) bekezdésében a „Kőszeg Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya” szövegrész helyébe az „a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Osztály” szöveg lép.
(3) Az Szr. 4/A. § (3) bekezdésében az „a gyámügyi és szociális osztály” szövegrész helyébe a „az Igazgatási és Építéshatósági Osztály” szöveg lép.
(4) Az Szr. 4/A. § (4) bekezdés a) pontjában és (7) bekezdés a) és b) pontjában az „a gyámügyi és szociális osztályt” szövegrész helyébe a „az Igazgatási és Építéshatósági Osztályt” szöveg lép.
(5) Az Szr. 4/A. § (4) bekezdés c) pontjában az „a gyámügyi és szociális osztálynak” szövegrész helyébe a „az Igazgatási és Építéshatósági Osztálynak” szöveg lép.
(6) Az Szr. 13/B. § (3) bekezdésében a „Kőszeg Város Polgármesteri Hivatala Gyámügyi és Szociális Osztályának” szövegrész helyébe a „az Igazgatási és Építéshatósági Osztálynak” szöveg lép.
(7) Az Szr. 13/B. § (8) bekezdésében az „a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztálya” szövegrész helyébe a „az Igazgatási és Építéshatósági Osztály” szöveg lép.
(8) Az Szr. 13/B. § (10) bekezdésében az „a Polgármesteri Hivatal Gyámügyi és Szociális Osztályának” szövegrész helyébe a „az Igazgatási és Építéshatósági Osztálynak” szöveg lép.

9. §

Hatályát veszti az Szr. 1. § (2)-(4) bekezdése és a 9. § (1) bekezdésének g) és h) pontja.

10. §

Ez a rendelet 2013. április 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Kőszeg, 2013. március 28.





Dr. Zalán Gábor Huber László
aljegyző polgármester





1. melléklet a 10/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelethez


„1. melléklet a 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelethez

A helyben szokásos legolcsóbb temetés díja: 172.595 Ft áfával”


(A szociális rendeletet lsd. egységesben a hatályos rendeleteknél.)