36/2013. (XI. 26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 13/2006. (IV. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 34. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati tulajodú lakások bérleti díjáról szóló 13/2006. (IV.20.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) 5. § (4) és (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(4) Az alaplakbérek mértékére a bérbeadó a tárgyév október 1. napjáig tesz javaslatot, melyről a képviselő-testület az október havi ülésén dönt.
(5) A bérbeadó az elfogadott új alaplakbérek alapján minden év november 15. napjáig köteles a bérlővel a minőségi jellemzők alapján korrigált lakbérét közölni. A lakbér közlésével egyidejűleg tájékoztatni kell a bérlőt a szociális lakbérkedvezmény igénybevételének lehetőségéről és annak módjáról. Az új, ténylegesen fizetendő lakbéreket január 1. napjától kell alkalmazni.”

2. §

(1) Az R. 2. § (2) bekezdésében a „Kőszegi Városüzemeltetési és Kommunális Szolgáltató Kht.” szövegrész helyébe a „Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft.” szöveg lép.
(2) Az R. 5. § (1) bekezdésében az „1. számú melléklet” szövegrész helyébe az „1. melléklet” szöveg lép.

3. §

Hatályát veszti az R. 10. § (2) és(4) bekezdése.


4. §

Ez a rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Kőszeg, 2013. november 28.



Dr. Zalán Gábor s. k. Huber László s. k.
jegyző polgármester