2021. Február 4., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Off-line olvasás:
Meghívó nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A település közterületein és nyilvános helyeken történő maszkviselésről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - A „VELOREGIO” Közös határon átnyúló kínálat fejlesztése és megvalósítása az osztrák-magyar határtérség kerékpáros régióiban című projekt meghosszabbítása és költségvetés növelése.
Tárgy: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása.

A Kormány az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-COV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségnek és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki 2020. november 4-i hatállyal. Ezzel életbe lépett a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése, mely szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Fenti jogkör alapján a polgármester jogosult az önkormányzat zökkenőmentes működése érdekében intézkedni.

Tervezett polgármesteri döntések
2021. február 4. (csütörtök)

1. A település közterületein és nyilvános helyeken történő maszkviselésről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
Előadó a polgármester nevében: Dr. Nagy Edina aljegyző.

2. A „VELOREGIO” Közös határon átnyúló kínálat fejlesztése és megvalósítása az osztrák-magyar határtérség kerékpáros régióiban című projekt meghosszabbítása és költségvetés növelése.
Előadó a polgármester nevében: Fekete Balázs fejlesztési irodavezető.


A nyilvánosság korlátozásával, azaz a „zárt ülés” szabályai szerint:


1. A Kőszeg, Bezerédy Imre utca 3. 2. em. 37. szám alatti komfortos lakás bérlőjének kijelölése.
Előadó a polgármester nevében: Kovács-Mezei Virág igazgatási osztályvezető.

2. Kőszeg Város Önkormányzata TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00568 azonosítószámú, „Zöld városka” - Közösségi tervezés alapon kialakított kis léptékű közterületi zöld-felületi beavatkozások című projektjéhez kapcsolódó közbeszerzési eljárásban eredményhirdetés.
Előadó a polgármester nevében: Fekete
Balázs fejlesztési irodavezető