15 év, 15 fa, 15 csapat, 15 óra!

A Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény Speciális Szakiskola és kollégium ebben a tanévben ünnepeli 15 éves évfordulóját. A jubileumi rendezvények sora a jövő év elejéig tart. Az évfordulót megörökítő emléktáblát amelyet a kőszegi művész, Kodolányi László készített és ajánlott fel, szeptember 22-én avatták.

A nap kiemelkedő eseménye volt még az ötven mérkőzésből álló labdarúgótorna, amelyre Szombathelyről, Gencsről, Sopronból, Pétfürdőről és Moschbachból érkeztek csapatok mintegy 150 fővel. A mérkőzéssorozatot, a Prenor Kertészeti és Kertépítő Kft. segítségének köszönhetően ünnepi faültetés előzte meg.
"A szakiskola 1991-ben 32, ma 192 gyermek képzésével, nevelésével foglalkozik, és tanárai hatféle szakmát oktatnak a lehetséges kilencből" – tudtuk meg Schlögl István intézményegység-vezető úrtól, aki elmondta továbbá, hogy a rendezvények folytatódnak. Október 05-én női kosárlabdában mérhették össze az erejüket a jelentkező csapatok. 2006. január 6-án ünnepi tantestületi ülésre kerül sor, és megnyitják a Szakmák dicsérete, valamint a Rajz és műremekek című kiállítást. Lesz Országos Szakmai Tanulmányi verseny és szakmai konferencia is. A jövő év májusának harmadik hétvégéjén egy újabb sportrendezvény, a Speciális Szakiskolák Országos Sporttalálkozója zárja majd a rendezvények sorát.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.