2011-ben legyél Te is a Kőszegi-hegység Túrázója!

Idén rendezi meg másodszor a kőszegi GesztenyeKék Természetbarát Egyesület a Kőszegi-Hegység Túrázója (KHT) túrasorozatot, melynek célja a Kőszegi-hegység minél szélesebb körű, több – az eddigiektől eltérő - szemszögből történő bemutatása. A 3 teljesítménytúrából álló sorozat első állomása a május 7-én megrendezésre kerülő „Út az ismeretlenbe” – A Kőszegi-hegység rejtett(ebb) értékei c. túra.

2011-ben legyél Te is a Kőszegi-hegység Túrázója!

Idén rendezi meg másodszor a kőszegi GesztenyeKék Természetbarát Egyesület a Kőszegi-Hegység Túrázója (KHT) túrasorozatot, melynek célja a Kőszegi-hegység minél szélesebb körű, több – az eddigiektől eltérő - szemszögből történő bemutatása.
A 3 teljesítménytúrából álló sorozat első állomása a május 7-én megrendezésre kerülő „Út az ismeretlenbe” – A Kőszegi-hegység rejtett(ebb) értékei c. túra. A három táv – 10 km, 20 km, 30 km - egyedülálló módon, a hegység hét legismertebb turisztikai célpontjának (Kálvária, Hét-forrás, Ó-ház tető, Stájer-házak, Hörmann-forrás, Írottkő és Szent-Vid) érintése nélkül mutatja be a nem kevésbé értékes látnivalókat.
Június 25-én a túrasorozat 2. állomása, a „Vizek Nyomában” – Forrástúra a Kőszegi-hegységben c. túra a hegység déli és északi vízgyűjtőterületén fakadó természetes forrásokat keresi fel 15 és 25 km-en.
A KHT 2011 túrasorozat 3. állomásán, szeptember 3-án a hegység sokszínű történelmi-kulturális értékeinek bemutatására kerül majd sor a 25 és 35 km-es „Avar-kortól napjainkig” – Történelmi gyaloglás a Kőszegi-hegységben c. túra keretében.
Valamennyi túrán a már megszokott magas színvonalú ellátásban lesz részük a túrázóknak, és természetesen a négylábú résztvevőkről sem feledkeznek meg a szervezők.
Azon túrázókra, akik mindhárom KHT 2011 túrán részt vesznek, meglepetés ajándékok várnak.
Bővebben a túrákról és az Egyesületről: www.gesztenyekek.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.