2011-ben legyél Te is a Kőszegi-hegység Túrázója!

Idei második állomásához érkezett a GesztenyeKék Természetbarát Egyesület által szervezett Kőszegi-Hegység Túrázója (KHT) teljesítménytúra-sorozat. A június 25-én megrendezésre kerülő „Vizek nyomában” – Forrástúra a Kőszegi-hegységben című teljesítménytúra célja a hegység déli és északi vízgyűjtő területén fakadó természetes források bemutatása.

2011-ben legyél Te is a Kőszegi-hegység Túrázója!


Idei második állomásához érkezett a GesztenyeKék Természetbarát Egyesület által szervezett Kőszegi-Hegység Túrázója (KHT) teljesítménytúra-sorozat. A június 25-én megrendezésre kerülő „Vizek nyomában” – Forrástúra a Kőszegi-hegységben c. teljesítménytúra célja a hegység déli és északi vízgyűjtőterületén fakadó természetes források bemutatása. A rövidebb (15 km) táv 6, míg a hosszabb (27 km) 11 természetes forrást keres fel. A túrán résztvevők - a már megszokott színvonalú ellátás és meglepetés mellett - az érintett forrásokról egy rövid ismertetőt is kapnak, melyben a hegység általános vízrajzán és a források legfontosabb adatain túl (vízhozam, elhelyezkedés, hőmérséklet stb.) kultúrtörténeti vonatkozásokról is tájékozódhatnak.
A túra része a Cartographia Kupa 2011 túramozgalomnak, így valamennyi induló 20% kedvezményt érő térképkupont is kap a célban.
További információ: www.gesztenyekek.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.