A Dance Jam tánccsoport sikert aratott az Európa-bajnokságon

EURÓPA BAJNOKOK

Harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Látványtánc és Sportszövetség a szlovákiai Léván az Európa-bajnokságot. Idén öt ország részvételével 3 napon át folytak a versenyek. A kőszegi Dance Jam táncosai tavaly több dobogós helyet is szereztek, így aztán nagy elvárással indultak a megmérettetésre ez alkalommal is. Reményeik valóra váltak, három Európa- bajnoki címmel tértek haza.

440 megtett kilométer. 42 táncos. 40 Cº. 7 óra utazás. 6 érem. Így lehetne summázni az eseményeket. Ezek a számadatok azonban hiába adnak képet a valóságról, mégsem mondanak semmit a lényegről. Hiszen a lényeg a számok mögött van! A szívvel-lélekkel végzett felkészülésben, a szülők és segítők áldozatos munkájában, hogy előteremtsék a részvétel költségeit, a tánc, a mozgás szeretetében, a kitartásban, amely idáig vitte a táncosokat.
Az első versenynapon rövid városnézés után érkeztek meg a sportcsarnokba, majd a délután folyamán három csoportért izgulhattak a csapat tagjai. A 10-11 éves „kicsik”, és a 13-14 éves felsősök is mindent megtettek, hogy a zsűrit meggyőzzék felkészültségükről, tánctudásukról. A hosszú nap után az éjfélkor kezdődött eredményhirdetésen teljesítményükért egy bronz- és egy ezüstérmet vehettek át. A részben középiskolások álló nagy lányok csoportja az Arcok koreográfiával a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, elnyerte az Európa-bajnoki címet.
Nem sok idő jutott pihenésre, hiszen vasárnap már reggel 9 órakor indult a program. Ezen a napon az idősebbeké volt a tánctér. Magával ragadó, sokszínű műsort láthatott a közönség. Természetesen a Dance Jam lányai sem maradtak el a többiektől. Kimunkált mozdulataik, a táncukban kifejeződő öröm, az érdekes és látványos koreográfiák a szigorú zsűrit is levették a lábáról. Ennek eredményeképpen a duók és triók kategóriájában egy negyedik, egy harmadik és egy első helyet, a Homo Ludens koreográfiával, sikerült megszerezniük a lányoknak. Külön öröm a számukra, hogy a felnőtt korosztályban versenyző csoport maga mögé utasította az örök rivális budapesti csapatot, az Eltitkolt álmok című koreográfiával, s így a harmadik Európa-bajnoki címet is begyűjtötték.
A hazafelé út az értékelésé volt. Mindent összegezve a megfáradt csapat a jól végzett munka elégedettségével fejezhette be az idei szezont. Bár a nyár is tartogat még táncos élményeket, egyelőre a nyaralás és a jól megérdemelt pihenés vár mindannyiukra, hogy szeptembertől az új szezonban új kihívásoknak felelhessenek meg. A kőszegiek büszkék lehetnek ezekre a fiatalokra, és elmondhatják: Szép volt, lányok!
– Méltó befejezése volt ez az eredmény a tavasz óta tartó versenyekben gazdag időszaknak.
Köszönet mindazoknak, akik bíztak bennünk, és anyagilag is támogattak bennünket, hiszen segítségük nélkül nem tudtuk volna ezeket a szép sikereket elérni. – mondta a csoport művészeti vezetője Földesiné Németh Csilla.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.