A hattyú

Molnár Ferenc klasszikus művét az Új színház előadásában láthatjuk szombaton és vasárnap. Főbb szerepekben: Eperjes Károly, Bánsági Ildikó, Takács Katalin. Rendezte: Szinetár Miklós.

özvegy hercegné BÁNSÁGI ILDIKÓ
Jácint, Beatrix bátyja EPERJES KÁROLY
Mária Dominika hercegnő TAKÁCS KATALIN
Alexandra, Beatrix lánya NEMES WANDA
Ági Miklós SZÁRAZ DÉNES
Albert herceg, trónörökös ALMÁSI SÁNDOR
Symphorosa, Beatrix húga SZTÁREK ANDREA m.v.
Wunderlich ezredes PAPP ZOLTÁN
Caesar, udvarmester VASS GYÖRGY
Arzén és György, Beatrix fiai MENDLER ANDRÁS i. h.
SOMHEGYI GYÖRGY i. h.
Alfréd, inas DÁVID ÁRON i. h.
Komorna SZILÁGYI ZSANETT i. h.

Díszlet-jelmez: BALLA ILDIKÓ
Dramaturg: LŐKÖS ILDIKÓ
Fény: SIMON LÁSZLÓ
Videó: ERDEI KRISZTIÁN
Ügyelő: KOLLÁR LAJOS
Súgó: FARKAS ERZSÉBET
A rendező munkatársa: HAJDINÁK JUDIT

Rendező: SZINETÁR MIKLÓS

"Csupa gyönyörűség ez a hibátlan mestermunka, amelyen sem hézagot, sem foltot nem találni. Nem pontosan az élet, mert annál sokkal színesebb, olyan, amilyen csak mese tud lenni. Tehát ő, aki a hercegi háznál a két fiút tanítja, a férfi, aki alárendelt állásban lehajtja fejét, de a lelkét magasan hordja. Tudós is egy kicsit és költő is, aki mellében egy hangtalan dalt dalol a reménytelenség boldog boldogtalanságáról.
Az elérhetetlen - a hercegkisasszony, aki, hogy a fenséggel észrevétesse magát, rámosolyog valakire, aki a közelben férfi, s mert legközelebb van, a nevelőre. A tanártól egy éjszakára meggyúl a tűzzel játszó herceglány is: a hattyú, aki kijött az ezüstös tóból a szárazföldre. De csak a partra, ameddig az éjszaka kalandja ér... Íme, mese a hattyúról, akinek a szárazon elvész a varázsa, és kiderül rokonsága a libával. Élet, és mégis mese."

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.