A jövő nemzedék "ÚJ-VÁROSI" Óvodája Kőszegen

projektzáró ünnepség

Április 12-én 11 órakor kerül sor a megújult épület átadására.

Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása
Tisztelettel meghívja Önt a

2011. április 12-én (kedd) 11.00 órakor
tartandó
„A jövő nemzedék „Új-városi” óvodája Kőszegen”
című pályázat

Projektzáró rendezvényére

A rendezvény helyszíne:

„Új-városi” Óvoda
(9730 Kőszeg, Deák Ferenc u. 2.)

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Programja keretében Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása 60.000.000 Ft támogatást nyert el az Újvárosi Óvoda felújítására és bővítésére.

Kőszeg és kistérsége egyik meghatározó közoktatási intézménye a lakótelepen található Újvárosi Óvoda. Az épület 1973-ban épült, azóta jelentős felújítás nem történt, egyedül a fűtés esetén tértek át a korábbi olajfűtésről távfűtésre. Az épület leromlott állaga tette szükségessé az intézmény felújítását.

A fejlesztés során energiatakarékos, környezetbarát technológiák alkalmazására került sor, az óvoda melegvíz-ellátását napkollektoros rendszer biztosítja. Az igényeknek megfelelő helyiségeket (logopédiai szoba, szülői várakozótér, tornaszertár, felnőtt szociális blokk) alakítottunk ki, és a megfelelő eszközállománnyal láttuk el. Megtörtént az épület komplex, minden fogyatékosságra kiterjedő projektarányos akadálymentesítése.

A pályázat keretében sor került a homlokzati nyílászárók cseréjére és a homlokzat-, valamint a födém hőszigetelésére, melynek révén az óvodaépület energetikai minőségi osztályba sorolása "F" -ből "A" lett, ezáltal 50 %-os energia-költség megtakarítás érhető el. A beruházás egyik innovatív eleme a sószoba kialakítása, ami szakemberek szerint alkalmas a gyermekek alsó- és felső légúti megbetegedéseinek, (pl. orrdugulás, köhögés, hörghurut stb.), asztma, allergia és egyes bőrbetegségek tüneteinek mérséklésére, közérzetük jobbá tételére.

A közbeszerzési eljárás lefolytatása után egy helyi vállalkozó kezdte meg szeptember 6-án a munkát, melyet jóval a tervezett határidő előtt sikeresen elvégzett. Annak ellenére, hogy az építkezésre az óvodai szorgalmi időben került sor, a gyermekek ellátása zavartalan volt.

„ Fontos ez a beruházás számunkra, mert általa a megújult intézményben gyermekeink, a jövő reménységei, és az ott dolgozók méltó környezetben nevelkedhetnek, dolgozhatnak.” - mondta Huber László, a Társulási Tanács elnöke, Kőszeg Város polgármestere.

A beruházás 90 %-os támogatással, 60 millió forintos európai uniós támogatásból valósul meg. A 10% saját forrást Kőszeg Város Önkormányzata, mint az épület tulajdonosa biztosította.

Bővebb információ:
Huber László elnök
Rétiné Tóth Anikó Munkaszervezet vezető
Barabás István projektmenedzser
9730 Kőszeg, Kossuth Lajos u. 15.
Tel/fax: 94/561-547
e-mail: munkaszervezetvezeto@koszegikisterseg.hu, kozbeszerzes@koszegikisterseg.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.