A kőszegi teniszezők az OB I ben!!!

Guggolnak, balról-jobbra: Torják Zoltán, Gyárfás Andor, Maitz Pál, Simon Róbert

Sikerült a nagy álom. Először Keszthelyen nyert a tavasszal veretlen csapat a Helikon ellen 6/3 ra, majd a Siófok otthonában 8/1 es győzelemmel biztosította be a kőszegi tenisz csapat a jövő évi OB I es részvételt.

A mérkőzés nem úgy indult, hogy ilyen sima lesz, hiszen a nagy tét kissé görcsössé tett néhány játékost, de a kezdeti túlzott akarást felváltotta a sziporkázó játék. A Siófok mindent megpróbált, néha a sportszerűség határát is átlépve, de nem tudta a csapat játékosait kizökkenteni. A sokszor sportszerűtlen magatartás inkább még elszántabbá tette a játékosokat és ennek, meg a kimagasló játéknak köszönhetően már az egyénik után eldőlt a mérkőzés, hiszen 6/0 ás eredménnyel indultunk neki a párosnak.

Siófoki Spartacus - Koszeg SE 1/8

Győztek:

egyéni: Uzonyi Péter, Devecseri Olivér, Maitz Pál, Gyárfás Andor, Simon Róbert, Sedar Patrick
páros: Uzonyi Péter-Kenéz Csaba és a Devecseri Olivér-Simon Róbert

Ezzel a győzelemmel már az utolsó forduló eredményétől /Veszprém/ függetlenül elsők vagyunk, és ezzel egy sporttörténelmi sikert könyvelhet el a kőszegi tenisz csapat, hiszen Kőszegnek még soha nem volt első osztályú tenisz csapata.
Sikerült 25 év munkáját megkoronázni, hiszen a tenisz szakosztály 1980-ban vívta ki az Országos Bajnokságban szereplés jogát, és 2005-ben a legmagasabb osztályban szerepelhet, aminél szebb jubileum talán nem is képzelhető el.
Guggolnak, balról-jobbra: Torják Zoltán, Gyárfás Andor, Maitz Pál, Simon Róbert
Állnak: Uzonyi Péter, Kogler Thomas, Koltay Árpád csapatkapitány, Devecseri Olivér, Kenéz Csaba,
A képről hiányzik: Sedar Patrick és Fellner Marcus

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.