A Magyar Jazz Quartet Kőszegen!

A zenekar tagjai (Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Vasvári Pál – basszusgitár, Szende Gábor – dob, valamint a szaxofonos, Csepregi Gyula) a hazai és a nemzetközi jazzélet közkedvelt és keresett művészei, ezért a formáció ritka fellépései valódi zenei csemegének számítanak. Az előadás augusztus 3-án lesz a Jurisich Miklós Gimnáziumban 19 órakor.

A Magyar Jazz Quartet 1986-ban adta első koncertjét a Kertészeti Egyetem jazz klubjában. A zenekar tagjait már ekkor a magyar jazzélet nagy formátumú előadóiként ismerte a közönség.

A főként saját szerzeményeket játszó négyest talán épp emiatt már a kezdetektől rendkívüli érdeklődés, sőt rajongás kísérte. A Magyar Jazz Quartet a magyar jazztörténet egyik legjelentősebb formációja. Több rádiófelvételük készült, ám az eredeti felállásban egyetlen lemezük jelent meg, a New Age, mely minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott hazai jazzkiadványa.

Az újjáalakulás után 2007-ben megjelent Last Time Together című lemezük a kiváló magyar szaxofonosnak, Ablakos Lakatos Dezsőnek és az eredeti formáció dobosának, Jávori Vilmosnak állít emléket.

A Magyar Jazz Quartet muzsikáját az energikus, erős szólók mellett a megkomponáltság, a markáns ritmusalapok, valamint a dallamosságból fakadó befogadhatóság jellemzi.

A zenekar tagjai (Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Vasvári Pál – basszusgitár, Szende Gábor – dob, valamint az idén Szabó Gábor díjjal kitüntetett szaxofonos, Csepregi Gyula) a hazai és a nemzetközi jazzélet közkedvelt és keresett művészei, ezért a formáció ritka fellépései valódi zenei csemegének számítanak.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.