A Natúrpark Ízei

A továbbiakban a civil főzőverseny, sütemény és aszalék verseny és bemutató felhívását olvashatják.

ORSOLYA NAPI CIVIL FŐZŐVERSENY

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Kőszegen, a Jurisics vár udvarán
2010. október 23-án és 24-én, 09.00 órától
Orsolya napi főzőversenyt szervez civil szervezetek részére

A megmérettetésre sok szeretettel várjuk a natúrpark 16 településének vállalkozó kedvű civil szervezeteit, képviselőit

AZ ÉRTÉKELÉSNÉL ELSŐBBSÉGET ÉLVEZNEK A
JELLEGZETES, HELYI ÉTELEKET KÉSZÍTŐK

FELTÉTELEK
 A jelentkezéskor kérjük megadni, melyik napon főz a csapat!

 Tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot biztosítunk

 Minden csapatnak 5.000.-Ft értékű alapanyagot biztosítunk (kérjük a számlát a Jurisics-vár Műv. Közp. és Várszínház, 9730 Kőszeg, Rajnis utca 9. címre kérni) számla ellenében, mely kifizetésére a recept leadásakor kerülhet sor.

 Fűszerekről, kenyérről, tányérról, stb. valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények) a jelentkezőknek önállóan kell gondoskodniuk!

 Minimum 50 adag étel elkészítése, melyből legalább 25 adagot a látogatók kóstolására kell felajánlani (adomány gyűjthető!)




VERSENY MENETE NAPONTA:

09°° -- 12°° Főzőverseny

12°° -- 13°° Zsűri kóstoló

Október 24-én 15°° Eredményhirdetés

Nevezés: 360-113
Nevezési határidő: 2010. október 16.

Az induló csapatok közül az 1 - 3 helyezett tárgyjutalmat kap, valamint különdíjak kerülnek kiosztásra. A zsűri tagjai a szervezők közül kerülnek ki!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform
9730 Kőszeg, Rajnis u.7. Tel/fax: 94/563-120; ine@t-online.hu, koszeg@tourinform.hu, www.naturpark.hu
Jurisics – vár Művelődési Központ és Várszínház 9730 Kőszeg, Rajnis u.9. 94/360-113; E-mail: jurisics@koszeg.hu; www.koszeg.hu

Ízek az Alpokaljáról
A Natúrpark Ízei - Gasztronómiai Fesztivál,
Orsolya napi vásár ideje alatt

S Ü T E M É N Y VERSENYT
hirdetnek a szervezők

Kategóriák:
ÉDES SÜTEMÉNY, SÓS SÜTEMÉNY
Mindkét kategóriában külön kerül értékelésre a lakossági, azaz házi sütemény és a kereskedelmi, azaz hivatásos készítők által sütött sütemény
Nevezni október 24-én, vasárnap 12.00 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal
A sütemény bemutatón, versenyen való részvétel feltételei:
1 tálca (legalább 12 db, szelet, stb) sütemény leadása
Az elkészített sütemények receptjeit kérjük a süteményekkel együtt leadni, ill. a kiváló ízek továbbadása céljából a koszeg.hu oldal fórumában egy külön fejezetben cserélünk recepteket. Jelentkezés: jurisics@koszeg.hu
Eredményhirdetés: Jurisics-vár, október 24. 15.00 h
Vállalkozó kedvű fotósok süteményről, gyümölcsről, ételről készült képeit szívesen megjelentetjük honlapjainkon, kiadványainkban!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform
9730 Kőszeg, Rajnis u.7. Tel/fax: 94/563-120; ine@t-online.hu, koszeg@tourinform.hu, www.naturpark.hu
Jurisics – vár Művelődési Központ és Várszínház 9730 Kőszeg, Rajnis u.9. 94/360-113; E-mail: jurisics@koszeg.hu; www.koszeg.hu
Ízek az Alpokaljáról
A Natúrpark Ízei - Gasztronómiai Fesztivál,
Orsolya napi vásár ideje alatt

L E K V Á R VERSENYT
hirdetnek a szervezők


A helyi praktikák, ízek megőrzése, megismerése céljából várunk lekvárokat, dzsemeket, ízeket, befőtteket, aszalékokat, és egyéb módon feldolgozott gyümölcsöket
Nevezni október 24-én, vasárnap 12.00 óráig lehet a Jurisics-várba eljuttatott finom alkotásokkal
Lekvárok, dzsemek, ízek esetében a nevezés 1 db kisüveg finomsággal
(5 dl), aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 db) történik

Kóstolás 24-én 12 órától! A kóstolójegy bevételét a szervezők a vörösiszap áradás károsultjainak javára ajánlják fel!
Eredményhirdetés:
Jurisics-vár, október 24. 15.00 h

További információ:
www.naturpark. hu www.koszeg.hu,

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.