A „tekisek” sikerszériája folytatódott a kaposvári Guba Sándor Emlékversenyen

A kaposvári Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola 13. alkalommal hirdette meg mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulóinak a versenyt, melyet 6 év szünetet követően sikerült újra megrendezni pályázati támogatással. 1993-tól kezdődően az egyik legrangosabb mezőgazdasági versenyre csaknem 1000 dolgozat érkezett az ország több mint 20 szakközépiskolájából.

Az idei versenyen, a meghirdetett 3 szekcióban 33 dolgozat került bemutatásra. Az írásbeli dolgozatok bírálatára elsősorban a Kaposvári Egyetem elismert szaktekintélyeit, illetve a környékbeli szakembereket kérték fel. A szóbeli védésen a diákok 3 fős – szintén elismert szakemberekből álló – bizottság előtt mutatták be munkáikat és válaszoltak a zsűri és a hallgatóság kérdéseire.
„Állattenyésztés napjainkban” témakörben a második helyezést szerezte meg és különdíjban is részesült a kőszegi Kelenik Levente, Németh Barna alkotta páros, ők az iskola 10. b osztályának mezőgazdász tanulói. Pályázatuk címe „Béranyák Ostffyasszonyfán?! – béranya program az Ostffyasszonyfai Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezetben, avagy az őshonos támogatást nem kapó szürkemarhák piaci értékének növelése”. Dolgozatukban bemutatták a húsmarha ágazat fejlesztésének egyik lehetséges módját az extenzív szürke marha bevonásával, a legkorszerűbb biotechnológiai módszerek alkalmazásával. Felkészítő tanáraik Dr. Mentes Katalin és Dr. Molnárné Módra Nelli voltak.
„Alternatív termelés, alternatív jövedelemszerzés lehetőségei vidéken” témakörben a kőszegi Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium 11. lótenyésztő osztályos tanulója, Zantleitner Rita részesült különdíjban. Pályázatának címe „A kométkészítés múltja, jelene, jövője a használhatóság és az iparművészet jegyében.” Rita a lószerszám készítésének mozzanatait Nagy Csaba kőszegi műhelyében tanulmányozta és örökítette meg. Felkészítő tanára Molnár Zsolt volt.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.