A WBO jótékonysági felajánlása először Magyarországon!

A kőszegi SOS falu nagy napja

Kovács Kokó Istvánnak és Barabás Évinek köszönhetően az idén a magyarországi SOS-gyermekfalvak lakói kaphatják meg a WBO (World Boxing Organisation) 1 millió forint értékű jótékonysági felajánlását sportszerek és sportruházat formájában.

Kokó 2003. óta látja el a WBO európai alelnöki feladatait, a világ országait összefogó összesen négy WBO alelnök egyikeként. Munkájának köszönhetően a WBO elnöksége felhagyva eddigi gyakorlatával az idén először európai országnak ítélte meg ezt a támogatást. A WBO "Gyerekek Drogok Nélkül" (Kids Drug Free) programjának részeként minden évben rászoruló gyerekeket támogat. A gyerekek névre szóló oklevelek átvételével ígéretet tesznek arra, hogy nemet mondanak a drogra, egészségesen élnek, tanulnak és szeretik, tisztelik szüleiket.

A sporteszközöket, sportruházatot és okleveleket Barabás Évi, Kokó és Erdei Zsolt személyesen adják át a kőszegi SOS-gyermekfalu lakóinak. Az okleveleket Kovács István és Erdei Zsolt látják el aláírásukkal.

Barabás Évi, Kokó és Erdei Zsolt nem először tesznek tanúbizonyságot a gyerekek iránti elkötelezettségükről, hiszen mindegyikük számos alkalommal vett részt segítségre szoruló gyerekek számára szervezett rendezvényeken.

Barabás Évi, az SOS-gyerekek jótékonysági nagyköveteként 2004. óta segíti az SOS-gyermekfalvak lakóit és támogatja a kiemelten közhasznú egyesület munkáját. Évinek köszönhetően az elmúlt évek során SOS-gyermekfalvak összes lakója új biciklit kapott a Harley-Davidson Budapesti Klubjától, rendezvényeink háziasszonyaként mindig vidám hangulatot teremt, bíztatja a gyerekeket sportrendezvényen, vagy mézeskalácssütéssel lepi meg őket.

A rendezvényen részt vesz:
Kovács Kokó István Európa-, világ- és olimpiai bajnok, profi világbajnok, a WBO európai alelnöke,
Erdei Zsolt Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes, WBO világ- és interkontinentális bajnoka,
Barabás Évi televíziós újságíró, az SOS-gyerekek jótékonysági nagykövete,
Kuntner Ferenc Kőszeg Város Polgármestere,
Szilágyi Imre SOS-gyermekfalu vezetője
Dr. Schrott Géza, vezetőségi tag,
valamint a kőszegi SOS-gyermekfalu lakói, nevelőszülők és munkatársak.

Helyszín: Kőszegi SOS-gyermekfalu, Kőszeg, 9730, Sigray Jakab u. 3.
Időpont: 2006. január 16. 15 óra

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Egyesülete Magyarországon 1983 óta bejegyzett, kiemelten közhasznú gyermekvédelmi szervezet. Privát alapokon álló, politikai és felekezeti elkötelezettségtől mentes társadalmi szervezetként működünk a nemzetközi SOS-gyermekfalu mozgalom tagjaként. A magyarországi gyermekvédelmi szakellátás keretében a gyermekfalvakban hivatásos nevelőszülői hálózat, ifjúsági házainkban pedig lakásotthonos formában neveljük a családjukat veszett gyerekeket, fiatalokat. Jelenleg hét létesítményünkben, - Battonyán, Kecskeméten, Kőszegen, Szegeden, Békéscsabán, Lajosmizsén és Sében - látjuk el a rászoruló gyerekek felnevelését család közeli modell alapján. Egyesületünk célja, hogy a szüleiket, közeli hozzátartozóikat nélkülöző gyermekek számára biztonságos családi környezetet nyújtsunk, lehetővé tegyük, hogy szeretetben és tiszteletben nőjenek fel.

További információk:
Mina Krisztina, kommunikációs vezető Tel. 1 -325-9412, 30-625-3146, krisztina.mina@sos.hu, Szilágyi Imre, a kőszegi SOS-gyermekfalu vezetője Tel. (94) 562-315, imre.szilagyi@sos.hu, www.sos.hu.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.