Arany Egyszarvú Patikamúzeum

Február 13-án, vasárnap, délután 14.00 órától csoportos kiállítás-látogatás lesz az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban (Kőszeg, Jurisics tér 11.). Dr. Ferentzi Mónika gyógyszerésztörténész kalauzolásával b
barangolhatják be a múzeum épületét.

Arany Egyszarvú Patikamúzeum

Február 13-án vasárnap délután 14.00 órától csoportos kiállítás-látogatás lesz az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban (Kőszeg, Jurisics tér 11.). Dr. Ferentzi Mónika gyógyszerésztörténész kalauzolásával bebarangoljuk a múzeum épületét, felmászunk az illatos drogpadlásra, benézünk a kút mélyére, megcsodáljuk a világ legpompásabb jezsuita officináját és évszázadok gyógyszerkincsét, patikaedényeit. Amennyiben szeretné megtudni, miért nyolcszögletű Kozma kalpagja és egyéb titkokat, csatlakozzon Ön is a csoporthoz! A korlátozott létszám miatt (20 fő) előzetes jelentkezéseket is elfogadunk a ferentzimonika@t-email.hu címen. A kiállítás-látogatás családi programnak is kiváló. A múzeumi boltocskában ajándéktárgyak vásárolhatók.
Belépőjegy a múzeumba: felnőtt 600 Ft/fő; kedvezményes (62-70 éves) 300 Ft/fő; családi jegy (2 felnőtt és két gyermek) 1200 Ft; ingyenes 5 éves korig, 70 év felett és mozgássérült személyeknek.
A vezetés díja: 400 Ft/fő (gyermekeknek 5 éves korig ingyenes)

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A Patikamúzeum épülete megtekinthető Kőszeg honlapján, a webkamera képmezőjében, a Szűz Mária szobor mögötti fehér homlokzat az. Itt várjuk Önöket!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.