Az Alpensānger sikere

Megyénkben immár 10.éve működik a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola tanáraiból alakult német nemzetiségi kórus.
Az elmúlt hétvégén Budapesten, a Kongresszusi Központban szerepeltek közel kétezer néző előtt nagy sikerrel a Magyarországi Németek Önkormányzatának gáláján,melyet minden év január második szombatján rendeznek meg a hazánkban élő német nemzetiségiek országos ünnepségként, amelyen a legeredményesebben szereplő művészeti csoportokat (fúvószenekarok, néptánccsoportok, énekkarok) hívják meg egy közös fellépésre.

Megyénkből a kőszegi Alpensānger kórust érte ez a nagy megtiszteltetés, hogy a legmagasabb közjogi méltóságok, politikai államtitkárok, nagykövetek és az ország minden részéből érkezett küldöttségek előtt énekelhettek. A jogot erre a szereplésre az előtte megrendezett felmenő rendszerű országos minősítő verseny adta meg. Az Alpensānger kórus az elmúlt évben elsőként jutott tovább a Fertőrákoson megrendezett regionális válogatón, majd Bonyhádon, az országos versenyen a népdalfeldolgozás kategóriában is elsők lettek. Rangos szakmai zsűri – közöttük Tillay Aurél – ítélte oda nekik a "Fesztiválkórus" magas elismerést, amely kitüntető címet 3 évig viselhetnek.
Ennek birtokában léphettek fel Budapesten, egyben méltón megünnepelve a kórus 10 éves fennállását. Hangulatos műsor-összeállításuk után nagyon sokan gratuláltak műsorukhoz, és számos felkérést kaptak az ország különböző részéből szereplésre.
A kórus karvezetője és szakmai irányítója: Lángné Horváth Rita,
Harmonikakísérők: Maitz József, valamint Klobetz Orsolya és Küttel Dániel az iskola tanulói.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.