Az ország első önkéntes járási mentőcsoportja!

Írottkő Mentőcsoport

Április 6-án, szombaton, 10.00 órakor tesz esküt a Jurisics várban az országban elsőként megalakuló Kőszegi Járási Írottkő Mentőcsoport. A tagok önként vállalták, hogy tevékenyen részt vesznek a kőszegi járás védelmében. Az ünnepélyes eskütételt követően, a mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlatára kerül sor.

A Jurisics várban megalakul az ország első önkéntes járási mentőcsoportja!



Április 6-án, szombaton, 10.00 órakor tesz esküt a Jurisics várban, az országban elsőként megalakuló Kőszegi Járási Írottkő Mentőcsoport. A tagok önként vállalták, hogy tevékenyen részt vesznek a kőszegi járás védelmében. Az ünnepélyes eskütételt követően, a mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlatára kerül sor.

Az ünnepélyes eskütételen tiszteletét teszi, és a gyakorlatot megtekinti Básthy Tamás országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke, valamint Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Az ünnepségen a résztvevőket Huber László, Kőszeg város polgármestere köszönti, majd beszédet mond Dr. Kapiller Sarolta, a Kőszegi Járási Hivatal hivatalvezetője, valamint Dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A rendszerbeállító gyakorlat négy helyszínen párhuzamosan zajlik, melynek keretében kutatás-mentési, vízkár-elhárítási, kimenekítési-befogadási, valamint tűzoltási feladatokat hajt végre az Írottkő Mentőcsoport. A gyakorlat látványos elemekben gazdag, a feladatok végrehajtása érdekében sor kerül többek között robbantásra, lakóházak kiürítésére, tűzgyújtásra is.

A rendezvényt egész napos kísérő programok színesítik. Gyermekprogramokkal, foglalkoztató feladatokkal, informatikai sátorral, tűzoltó családi nappal várják az érdeklődőket, megtekinthető lesz a Kőszegi Járási Írottkő mentőcsoport eszközállománya, szakfelszerelései, továbbá bemutatkozik, tűzoltás-technikai és eszközbemutatót tart a kilenc Kőszeg-hegyaljai Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Az ünnepség időpontja: 2013. április 6. 10.00 óra
Helyszíne: a kőszegi Jurisics-vár és környéke (Kőszeg, Rajnis u. 9.) Károly Róbert tér (ifjúság tér)

Az eseményre a rendezők mindenkit szeretettel várnak!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.