B.B. Iskolanap 2011. június 10-11.

Hagyományt őrizve , új utakon…

A Jurisics-vár felújítása miatt idén „új”, de megszokott, hazai környezetben került sor a kőszegi Béri Balog hagyományos iskolanapi programjára. Izgalommal telt a készülődés, végül a pedagógusok, a szülők és a Vár munkatársainak segítségével a saját tornacsarnokban felállított színpadon méltó helyet kapott a kétnapos rendezvény.

Pénteken a változatos osztályprogramokon kívül –játéktermek, szellemkastély, arc-, test- és körömfestés, sebimitáció, újraélesztés, gyöngyfűzés-
bokszbemutató, táncház, görkorizás, lovaglás, állatsimogató, aszfaltrajzverseny és különféle ügyességi próbák várták a bekapcsolódni vágyókat.
Az udvaron kíváncsi gyermekek üldögéltek büszkén a rendőrautókban, izgatottan másztak a tűzoltókocsikra, és a máskor kellemetlenül hangzó szirénázás most egészen másként hallatszott.
A napot jó hangulatú diszkó zárta.
Szombaton délután 3 órától a szülők, a rokonok, a barátok, kicsik és nagyok vették birtokukba az iskolát. A Szöszmötölők vidám jelenettel léptek fel. Szóló- és duóénekesek mutatkoztak be, a kis- és nagyénekkar, a nemzetiségi táncosok jó hangulatot teremtettek. A 8. osztályosok zenekarát kitörő öröm fogadta.
A Dance Jam tánccsoport ezúttal is igényesen összeválogatott műsorral lépett színpadra. Programjuk érdekes színfoltja volt az összes táncos tréningje.
Zenei sokféleség, ötletekben gazdag és változatos koreográfiákat láthattunk.
Az Európa-bajnokságon helyezést elért produkcióik zárták a sort nagy taps kíséretében.
Az idei évben is szavazhatott a közönség az Év Táncosa címre, melyet az alsósoknál Láng Laura 3.b-s, a felsősök közül Csuka Ivett 8.a osztályos tanuló érdemelt ki.
A műsorok közti szünetekben sem unatkozhatott a közönség. Sokszínű kiállítást tekinthettek meg az iskolában zajló egész évi programokról; rajzkiállítás, tanórai és szakköri remekmunkák, külkapcsolatok dokumentumai egyaránt láthatóak voltak. A sportban és a táncban szerzett kupák és érmek száma önmagáért beszélt.
Új kezdeményezés volt a tanulók számára meghirdetett sütikészítő verseny.
Nemcsak látványban, de ízben is kiváló cukrászati termékeknek bizonyultak a gyerekek által készített finomságok. A zsűri nehezen választotta ki a 40 féle készítményből a legjobbakat. Az értékelés után a jelen lévők is fogyaszthattak a sokfajta édességből.
Még számos program közül lehetett válogatni: ékszerkészítés, kézműves foglalkozások, stb.
A virágos belső udvarban berendezett „fotóteremben” színpompás vagy éppen mulatságos jelmezekben lehetett fényképezkedni.
Nagy sikert aratott a divatbemutató, ahol a tini-, a sport- és a hálóruha divat mellett a kőszegi Egyetlen M Menyasszonyi Ruhakölcsönző által felajánlott alkalmi, koszorúslány és menyasszonyi ruhákat csodálhatta meg a közönség.
A tábortűznél énekszóval, gitárkísérettel búcsúztatták a kellemesen eltöltött napot a gyerekek, a szülők és a pedagógusok.
Köszönet minden támogatónak, segítőnek.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.