BE-JÓ AZ EB-n és a BAJNOKOK GÁLÁJÁN

A 10 éves Magyar Látványtánc Sportszövetség 2012. június 29. – július 1. között rendezte meg a III. Látványtánc és Ének Európa Bajnokságot, ezúttal Szlovákiában, Levice városában. 4 ország 358 koreográfiával és 1700 táncossal vett részt a nemzetközi megmérettetésen.

BE-JÓ AZ EB-n és a BAJNOKOK GÁLÁJÁN

A 10 éves Magyar Látványtánc Sportszövetség 2012. június 29. – július 1. között rendezte meg a III. Látványtánc és Ének Európa Bajnokságot, ezúttal Szlovákiában, Levice városában.
4 ország 358 koreográfiával és 1700 táncossal vett részt a nemzetközi megmérettetésen.
Még májusban a X. Jubileumi Országos Bajnokságon a Bersek iskola táncszakköreként működő BE-JÓ Táncegyüttes is mind a 6 produkciójával megszerezte a jogot az Európa Bajnokságon való részvételre. Az EB-re való kijutást a szombathelyi Elektromol Kft. ügyvezető igazgatójának, Molnár Sándor úrnak köszönhetjük, aki a költségek teljes összegét (350.000,-. Ft-ot) biztosította a BE-JÓ táncosok részére.
A több éves „B” (kezdő) kategóriájú versenyzés után, 2012-ben először, a BE-JÓ Táncegyüttes is már a magasabb, az ún. profi „A” kategóriában indult az MLTSZ versenyein. A közel 40 fokos hőség, a roppant szigorúan pontozó nemzetközi zsűri, és (sajnos) a sok sérülés miatti hiányos létszám eredményeként 2 ezüst és 4 bronz minősítéssel végzett a BE-JÓ az idei EB-n:
- Baranyai Katalin majorette és twirling ifjúsági szólója bottal EZÜST
- Tánc és ének kategóriában az „Ébredj fel!” c. produkció Tolnay Veronika énekével EZÜST
- „Victory” majorette és twirling vegyes eszközzel junior formáció BRONZ
- „Chiara Stella” Faragó Regina és Kálmán Lilla történelmi társastánc duója BRONZ
- „Pom-pom őrület” majorette és twirling pomponnal junior csoport BRONZ
- Tolnay Veronika ifjúsági szóló éneke BRONZ

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves támogatónk anyagi segítségét és bátorítását. A következő versenyidőszakban még szebb eredményeket szeretnénk elérni az „A” kategóriában is, ezzel is meghálálva a belénk fektetett bizalmat.

Július 7-én (szombaton) 15 órától a Duna Televízió Táncvarázs c. műsorában tekinthetik meg a kedves érdeklődők az MLTSZ Őszi Kupáján felvett Bajnokok Gáláját, ahova az ország rengeteg tánciskolája mellett, két kőszegi tánccsoport, a Dance Jam és a BE-JÓ Táncegyüttes is meghívást kapott egy-egy tánccal.

Horváth Márta
művészeti vezető

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.