BE-JÓ márciusa

A BE-JÓ Táncegyüttes nem unatkozott márciusban, három versenyen is megmérették magukat több korcsoporttal a Bersek iskolát képviselve.

BE-JÓ márciusa

A BE-JÓ Táncegyüttes sem unatkozott márciusban, három versenyen is megmérették magukat több korcsoporttal a Bersek iskolát képviselve.
A legszebb eredményeik:
• Március 8-án a kőszegi Városi Művészeti Szemlén az 5-7.o korcsoport „Pom-Pom őrülete” EZÜST minősítést szerzett.
• Március 22-én a szombathelyi AGORA Gyermek Művészeti Fesztiválon a 7-8.o korcsoport „Nox: Százszor ölelj még!” c. stilizált folklór tánca Tolnay Veronika énekével kísérve KÜLÖNDÍJAT kapott, míg a középiskolások két mazsorett produkciója is (a „Tenger szimfóniája” és a „Táncoló botok”) III. helyezést ért el. Tolnay Veronika szóló éneke a tavalyi évhez hasonlóan a megosztott II. helyezést érdemelte ki.
• Március 31-én, Kapuváron versenyeztek a 10 éves Magyar Látványtánc Sportszövetség Jubileumi Területi Bajnokságán, ahol mind a 6 produkciójukat a már magasabb „A” kategóriában indították, és nagy örömükre mindegyik EZÜST minősítést kapott! A különböző tánckategóriákat képviselő csoportos és formációs táncok mellett már szóló és duó előadásokkal is neveztek. Részletesebben:
- „Lendületben” Baranyai Katalin Majorette és twirling bottal ifjúsági szóló (Csak egy ponttal maradt le az arany minősítésről!)
- „Ébredj fel!” Ének és tánc kategória ifjúsági csoport
- „Chiara Stella” Faragó Regina és Kálmán Lilla ifjúsági duója történelmi társastánc kategóriában
- „Victory” Majorette és twirling egyéb eszközzel (szalaggal) junior formáció
- „Csak játssz!” Tolnay Veronika ifjúsági szóló éneke
- „Pom-pom őrület” Majorette és twirling pomponnal junior csoport

Köszönet a kedves szülők és a Bersek iskola erőn felüli anyagi támogatásáért az utaztatás költségeinél.

A BE-JÓ lányok egy rövid szusszanás után újból kemény „edzésbe” kezdenek majd, hiszen az áprilisi fellépések után hamarosan itt lesz a május 12-i budapesti Jubileumi Országos Bajnokság, ahonnan még szebb eredményekkel szeretnének hazatérni, hiszen a végső célkitűzésük, s egyben a vágyuk, hogy idén is eljussanak a Látványtánc és Ének Európa Bajnokságra Szlovákiába!

Horváth Márta
művészeti vezető

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.