BE-JÓ sikerek a Jubileumi OB-n

A BE-JÓ Táncegyüttes május 12-én vett részt Budapesten a Magyar Látványtánc Sportszövetség X. Jubileumi Magyar Bajnokságán. A táncegyüttes a magasabb „A” kategóriában 6 produkcióval indult. A nap folyamán összesen 204 versenyszámot pontoztak a kitartó, országos hírnevű és szigorúan pontozó zsűritagok, köztük Zsámboki Marcell, a Magyar Táncművészeti Főiskola docense is.

BE-JÓ sikerek a Jubileumi OB-n

A BE-JÓ Táncegyüttes 2012. május 12-én vett részt Budapesten a Magyar Látványtánc Sportszövetség X. Jubileumi Magyar Bajnokságán.
A táncegyüttes a magasabb „A” kategóriában 6 produkcióval indult. A nap folyamán összesen 204 versenyszámot pontoztak a kitartó, országos hírnevű és szigorúan pontozó zsűritagok, köztük Zsámboki Marcell, a Magyar Táncművészeti Főiskola docense is. A szövetség a jubileum alkalmából a táncpedagógusokat is köszöntötte, megköszönve a már évek óta tartó fáradhatatlan munkájukat, a táncosaik lelkiismeretes felkészítését és a szebbnél szebb koreográfiákat. Az ifjú táncosokat és a szurkolóikat még Vastag Csaba is meglátogatta, és szórakoztatta egy rövid koncerttel, amely a különböző táncegyesületek versenyzőinek össztáncával fejeződött be.
A BE-JÓ lányok az országos versenyről elhoztak 3 Ezüst minősítést, kettő II. helyezést és egy III. helyet. Részletesen:
- Tolnay Veronika: „Csak játssz!” Ifjúsági szóló éneke EZÜST
- Faragó Regina-Kálmán Lilla ifjúsági duójának történelmi társastánca, a „Chiara Stella” EZÜST
- „Ébredj fel!” Tánc és ének kategória ifjúsági csoportja EZÜST (Az országos versenyre csak a BE-JÓ Táncegyüttes nevezett be szóló éneket, illetve éneket tánccal kísérve, ezt külön kihangsúlyozta és megköszönte az MLTSZ vezetősége.)
- Baranyai Katalin „Lendületben” ifjúsági szóló majorette és twirling bottal II. hely
- „Pom-pom őrület” junior csoport majorette és twirling pomponnal II. hely
- „Victory” junior formáció majorette és twirling vegyes eszközzel III. hely

A lányok a versenyre utazás költségeit saját maguk állták, hiszen „összetáncolták”-összegyűjtötték a különböző fellépések alkalmával, a hiányzó összeget pedig a kedves szülők erőn felüli támogatása biztosította.
A BE-JÓ következő megmérettetése május végén a vépi Hatosfogat Fesztiválon lesz, ahol szeretnék megvédeni a tavaly kiérdemelt Hatosfogat Vándorkupát, majd június végén a III. Látványtánc és Ének Európa Bajnokságon, melyet idén a szlovákiai Léván rendez meg a Magyar Látványtánc Sportszövetség.
Folyamatosan keressük a támogatókat, szponzorokat, hiszen kb. 450 ezer forintra (nevezés, utazás, szállás) lenne szükségünk ahhoz, hogy mind a 6 produkcióval eljussunk a június végén megrendezésre kerülő EB-re.

Horváth Márta
művészeti vezető

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.