Bechtold István megyei természetismereti verseny Kőszegen

A kőszegi Bersek József KIKI Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat idén is megrendezte – immár 12. alkalommal - a Bechtold István megyei természetismereti versenyt az 5. és a 6. osztályosok számára.

Bechtold István megyei természetismereti verseny Kőszegen

Iskolánk, a kőszegi Bersek József KIKI Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat idén is megrendezte – immár 12. alkalommal - a Bechtold István megyei természetismereti versenyt az 5. és a 6. osztályosok számára.
Április 17-én a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban került sor a döntő lebonyolítására. 10 csapat indult, mely önmagában is szép eredmény, hiszen ők közel hatvan csapatból a legjobbakként jutottak tovább az előzetes fordulókból.
A gyerekek a megye különböző iskoláiból érkeztek, Szombathelyről a Paragváriból, és az Oladi ÁMK-ból, valamint Győrvárról, Bükről, Csákánydoroszlóról.
Kovácsné Szabó Éva igazgató néni megnyitója után, a verseny egy rövid teszt megírásával kezdődött. Mire a gyerekek végeztek, megérkezett Huber László Polgármester Úr is. Rövid beszédet tartott a természet védelméről, Kőszeg szépségeiről, ezután kezdődött az igazi akadályverseny. A feladatok nagyon ötletesek, játékosak voltak: táplálékhálózatot, útvonalterveket kellett készíteni térkép segítségével, madárhangokat, kőzeteket, növényeket, állatokat, nevezetességeket kellett felismerni. Miután minden csapat végigért az állomásokon, nagy volt az izgalom. Mindenki tudni szerette volna, hányadikként végzett.
Első lett a csákánydoroszlói iskola csapata, második harmadik helyen pedig a Paragvári csapatai végeztek.
Senki sem távozott üres kézzel, minden csapat oklevelet és könyvjutalmat kapott.


Ihász Virág
Lakihegyi Luca
Bersek József KIKI Ált. Isk.
6.b osztály

A győztes csapat

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.