Bersek-farsang 2006.

3 napon keresztül farsangolt a kőszegi Bersek József Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat.

Csütörtökön a felső tagozat, pénteken az alsó tagozat, szombaton pedig a kőszegszerdahelyi intézményegység tanulói szórakozhattak. A tanulók mindkét helyszínen szavazhattak bálkirályra és bálkirálynőre. Akik a legtöbb szavazatot kapták, díszes öltözékbe bújva nyithatták meg a farsangi mulatságot. Kőszegen a királyi pár méltó kísérete volt a Be-Jó Történelmi Táncegyüttes, amely reneszánsz tánccal szórakoztatta a megjelenteket.

A bálkirály nyitó beszéde után következett a jelmezes felvonulás. A felső tagozaton inkább a csoportos produkciók, míg az alsó tagozatos osztályoknál az igen ötletes és fantáziadús egyéni jelmezek voltak a jellemzők. Volt pingvin, teknős, boszorkány, háremhölgy, talicska, törpe, Tiffany-lámpa, Állatok farsangja, fagyiárus, gyertya, Túró-rudi, csirkefogó, és még sorolhatnánk. A rendkívül sok és értékes jutalom kiosztása után, melyeket az iskola diákönkormányzata és a szülői munkaközösségei ajánlottak fel, a felső tagozatos tanulók diszkózhattak, az alsó tagozatos osztályok pedig a mazsorett bemutatók után táncházban vehettek részt.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.