Bersekes sítábor Ausztriában

"Tavaszból a télbe"

A város általános iskolái közül egyedülálló módon 2007. március 18-24-ig a Bersek József Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat nyolc diákja és két pedagógusa, egy csodálatos hetet tölthettek el az ausztriai Wagrainben.


A város általános iskolái közül egyedülálló módon 2007. március 18-24-ig a Bersek József Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat nyolc diákja és két pedagógusa, Szabóné Király Éva és Terplán Zoltán egy csodálatos hetet tölthettek el az ausztriai Wagrainben. A sítábor Mödling város támogatásával és a partneriskola szervezésével valósult meg.

Vasárnap reggel indultunk és hat órai utazás után tavaszi időben érkeztünk meg a Salzburgtól 70 km-re délre fekvő kis faluba. Éjszaka elkezdett esni a hó, és reggel gyönyörű havas táj fogadott minket. Három napon keresztül hóesésben, majd két napon át gyönyörű napsütésben síelhettünk jobbnál jobb sípályákon. Wagrain mellett Flachauban kerül megrendezésre 2014-ben a téli olimpia. Az estéket a két iskola diákjai közös programokkal töltötték: tréfás vetélkedők, pólófestés, arcfestés, éjszakai hógolyózás, disco.

Idén sokan irigyelhettek bennünket. A kimerítő hét után fáradtan, de élményekben gazdagon tértünk haza. Jövőre újra egy újabb szép helyre utazunk.
Szabó Evelin és Rónai Sára 8.b.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.