Budapesti élmények

2005. november 2-án az őszi szünetben a tavalyi jól sikerült kirándulás példáján felbuzdulva ismét egy nagy létszámú csoport, 82 fő (70 diák és 12 felnőtt) kirándult a Bersek József Általános Iskolából Budapestre.

Klikkeljen a képre!
A nap folyamán legelőször a Nemzeti Múzeum termeiben a "Kelet és nyugat határán" régészeti kiállítást, valamint Magyarország történetét tekintették meg az államalapítástól 1990-ig.
13 órai kezdettel a Planetáriumban a "Földről a csillagokig" című előadás során látványos földrajz óra keretén belül tapasztalhatták meg a Föld és a Hold mozgását, a hold- és napfogyatkozásokat, valamint az évszakok és az éghajlati övek kialakulását.

A nap záró programja a Csodák Palotája volt, ahol a fizikai kísérleteket bemutató előadások mellett 3 óra hosszat játszhattak a kicsik és nagyok a különböző ügyességi, ugyanakkor a fizikai jelenségeket játékos formában érzékeltető műszereken és játékokon.

A fel- és leutazás vonattal történt, ahol a 1160/2002 számú kormányhatározat alapján csak az IC-pótjegyeket kellett megvenni, a fővárosban pedig a csoportot két 50 fős bérelt autóbusz szállította kényelmesen és gyorsan az egyik helyszínről a másikra.

Mind a gyerekek, mind a pedagógusok hazafelé úton az élmények megbeszélése közben már azon gondolkodtak, hogy a következő kirándulás alkalmával vajon melyik múzeumot és milyen újabb látványosságot tekintsenek meg. Talán a felújított Fővárosi Növény- és Állatkertet vagy az Iparművészeti Múzeumot, netán megint a nagy sikernek örvendő Tropicariumot?

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.