Csillagigéző

Tóthárpád Ferenc új könyve

Újabb "kőszegi könyv" gazdagítja a karácsonyi kínálatot. A korábbi kötetek sikerének köszönhetően jelentek meg a kőszegi alkotó, Tóthárpád Ferenc, gyermekversei és meséi.

Klikkeljen a képre!
"Jég ül a fákon,
fagy dala cseng.
Csend van a földön,
s csend odafent."

"A Csillagigéző versei – és a hozzájuk társuló három mese – a téli ünnepkör gyermeki örömeit idézi: a hóembert, a Mikulást, a krampuszt, a Luca székét, Krisztus urunk születését: a szent karácsonyt. Tóthárpád Ferenc nem általában ír a havas évszak örömeiről; a saját gyermekkorát, a saját feledhetetlen élményeit és emlékeit, a saját hitvilágát meséli el a gyermekeknek úgy, hogy közben ők is magukra ismerjenek, s mibennünk, nagyokban is felneszeljen egy pillanatra a bennünk szunnyadó örök gyermek. (…) A hazai gyermektársadalom új örömforrásra találhat Tóthárpád Ferenc Csillagigéző-jében. S ezt a tiszta örömöt csak gazdagítja, tovább színesíti az immár harmadik alkalommal együtt dolgozó alkotópáros másik tagjának – Pápai Évának – csodálatos, félreismerhetetlen képi világa. "
Sarkady Sándor

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.