Elismerés a Natúrparknak

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület által fenntartott Élő erdő tanösvény II. helyezést ért el Az év ökoturisztikai létesítménye címért kiírt pályázaton.

ÚJABB ELISMERÉS AZ ÍROTTKŐ NATÚRPARKNAK!
"AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE 2012" tanösvény kategóriában
II. helyezést ért el a natúrpark Élő erdő tanösvénye


Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján hirdették ki "Az év ökoturisztikai létesítménye 2012" elismeréssel díjazott látogatóközpontokat, tanösvényeket, illetve azok fenntartóit a Fővárosi Állat- és Növénykertnél. A címre a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben írt ki pályázatot. A program célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények a kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg.
A pályázatra az ország különböző tájairól összesen 19 db pályamunka érkezett, amelyeket a lebonyolításban közreműködő szervezetek egy-egy delegáltjából álló szakmai munkacsoport bírált el. Az előzetes értékelés során a bírálóbizottság vizsgálta, hogy a létesítmények mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek, vagyis pontozták többek között a természeti-kulturális erőforrások fenntartható használatát, a résztvevők számára nyújtott autentikus élményeket, a terület értékeinek alapos és élményszerű megismertetését, illetve a létesítmény tudatosan oktató és szemléletformáló szerepét is. A második fordulóba jutott pályázatokat anonim helyszínbejárás során értékelték, a látogató- és családbarát jellegük figyelembevétele alapján.
A tanösvények kategóriában az Írottkő Natúrparkért Egyesület által fenntartott, játékokkal felszerelt Élő erdő tanösvényt az alpannonia® projektből hozta létre a civil egyesület, Velemben a Szent Vidtől az Írottkőig vezető aszfaltos út mentén bármikor, szabadon megtekinthető. A tanösvény kialakításában nyújtott szakmai segítségért külön köszönet illeti dr Németh Csabát, az Őrségi Nemzeti Park munkatársát, valamint a Patkós Stúdiót.
A megmérettetésen 2. helyezést elért tanösvényt, illetve a fenntartó Írottkő Natúrparkért Egyesületet a pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.