Éljünk egészségesen!

A kőszegi Bersek József Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat az idei tanévben is megrendezte az immár hagyományos egészségnevelési hetét.

Iskolánk pedagógiai programjában is kiemelt szerepet kap az egészségnevelés. Ezért a november hónap ennek jegyében telik.
Az idei tanévnek is voltak kiemelt, főbb feladatai, melyek országos szinten is problémát, feladatot jelentenek. Ezekre irányítottuk és hívtuk fel jobban tanulóink figyelmét a mindenkor aktuális és fontos feladatok mellett.
Percze Mária biológia szakos tanárnő az egész rendezvénysorozatnak a lelke volt, a Diákönkormányzatot is hatékonyan bevonta a feladatok összeállításába. A felsős tanulók egyéni pályázatban tervezték meg és részletesen kidolgozták az egyes állomások feladatait a kicsiknek. E témában a jól bevált hagyományos feladatok mellett újabbakban, játékosabbakban is számot adhattak a tanulók tudásukról, ismereteikről. Egész hónapban az iskola folyosóin ötletes plakátok és rajzok hívják fel a figyelmét gyereknek, felnőttnek egyaránt az egészséges életre, táplálkozásra. Az idén is az akadályverseny jelentette a legnagyobb izgalmat. Az alsósokét a felsős diákönkormányzat tagjai állították össze és bonyolították le, Székelyné Pados Katalin tanítónő segédletével. Dicséret illeti őket a sok jó és új ötletért. Az ötfős csapatoknak hét állomáson kellett megmérettetniük mindkét napon. Az érdekes és ötletes feladatok közt az egészséges táplálkozás, fogápolás, a személyi higiéné mellett ismerni kellett az elsősegélynyújtás alapszabályait, az allergiát okozó növényeket, dolgokat de a gyógynövényeket és azok hatékony, gyógyító hatását is. Tudniuk kellett, hogy mik a dohányzás, az alkohol, a drogok, az AIDS által okozott betegségek tünetei, embert, egészséget, lelket romboló káros hatásai. Kiemelt szerepet kapott a szelektív hulladékgyűjtés jelentősége. De nem maradt el a mindennapi testmozgás, a tanulás, játék fontossága sem. Újdonság volt és nagy tetszést aratott a személyiségfejlesztő önismereti játék, melyet Fehér Lenke tanárnő irányított. A színes, ötletes menetlevelek is az egészségről szóltak, melyek a végelszámolásba szintén beleszámítottak. A tanárok közül még Wimmer Lászlóné, Rónainé Bolf Judit, Tóth Jánosné tanárnők, és Kiss Lajos Csaba tanár úr munkája segítette, hogy a tanulók a verseny végén átvehessék megérdemelt jutalmakat.
Szintén egy új kezdeményezés volt, hogy a program keretén belül lehetőséget adtunk az érdeklődő szülőknek, hogy őszintén, szakemberrel beszélgethessenek a szenvedélybetegségek, droghasználat tüneteinek felismerése és azok káros hatásai, a baleset és bűnmegelőzés témákban dr. Halmai Csaba őrnagyúrral.
Segítőinknek és támogatóinknak ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, hogy a szakmailag és anyagilag is hozzájárultak e létfontosságú program sikeres lebonyolításához. Rusznyák Károlynénak, a Magyar Vöröskereszt területi titkárának, Sárközi Antalnénak, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő és Közösségi Gondozó vezetőjének. Az Iskolaorvosi Szolgálat részéről dr. Horváth Klára iskolaorvosnak és Farkas Viktória védőnőnek. A Vas megyei Rendőrkapitányság részéről Kiss Zoltánnénak. A Családsegítő Szakszolgálatnak és a Soproni Sütöde vezetőjének, Soproni Zoltánnak.
A programsorozat sikerét igazolja, hogy a városi versenyt iskolánk 3 fős csapata nyerte, melynek tagjai Biegner Ede, Szajkó Dávid és Tóth Marcell 8.b osztályos tanulók. Sikeres felkészülést és eredményes szereplést kívánunk nekik a megyei fordulón!
Az eredményhirdetéssel és az osztályok által készített egészséges, gusztusos ételek elfogyasztásával zárult a rendezvénysorozat.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.