„Én a szabadságot választottam”

A fenti címmel a Maladype Színház és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete bemutatja Viktor Kravcsenko, egykori magas beosztású szovjet hivatalnok önéletrajzi műve alapján készült monodrámát 2017. október 13-án. Közreműködik: Balázs Zoltán színművész (Maladype Színház).

„Én a szabadságot választottam” címmel a Maladype Színház és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete bemutatja Viktor Kravcsenko, egykori magas beosztású szovjet hivatalnok önéletrajzi műve alapján készült monodrámát.

Közreműködik: Balázs Zoltán színművész (Maladype Színház)

Az előadás utáni beszélgetés vezetője: Csepeli György szociálpszichológus (FTI-IASK)

Időpont: 2017. október 13. péntek 18.00 órától



Helyszín: Kőszeg, 9730 Zwinger-Öregtorony (Chernel u. 16.)



Viktor Kravcsenko könyve még Alexandr Szolzsenyicin előtt adott hírt a szovjet lágerekről és a kommunista diktatúra terrorjáról.

Kravcsenko létkérdés: miként őrizhető meg és hogyan teremthető újra a „személyes szabadság emlékezete”, a saját döntésre, a saját élet választására való képesség és felelősség kulturális tapasztalata olyan körülmények között, amikor egy totális rendszer mindezt kiiktatandó, szükségtelen rossznak deklarálja? (További részleteket a Maladype Színház alábbi linkjén olvashatnak.)

http://maladype.hu/hu/eloadasok/item/286-en-a-szabadsagot-valasztottam

Az előadás megtekintése ingyenes.

A helyszínen megvásárolható Viktor Kravcsenko nagysikerű önéletírása magyar nyelven. (Ára: 3990 HUF)

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.