EURÓPA DÍJ – BRONZPLAKETT

Újabb Európa Tanácsi Kitüntetés Kőszeg Városának

Kőszeg városa 2005-ben elnyerte az Európa Tanács Európa Díjának első fokozatát az Európa Diplomát, majd 2006-ban ünnepélyes keretek közt a megújult Fő téren az Európa Tanács képviselője a díj második fokozatát, a Dísz zászlót is átnyújthatta a városnak. A döntőbizottság – többszöri pályázást követően - ez évben méltónak találta a várost arra, hogy az itt folyó magas színvonalú - és az évek során mitsem halványuló - nemzetközi kapcsolatokat elismerje.

EURÓPA DÍJ – BRONZPLAKETT

Újabb Európa Tanácsi Kitüntetés Kőszeg Városának


Kőszeg városa 2005-ben elnyerte az Európa Tanács Európa Díjának első fokozatát az Európa Diplomát, majd 2006-ban ünnepélyes keretek közt a megújult Fő téren az Európa Tanács képviselője a díj második fokozatát, a Díszzászlót is átnyújthatta a városnak. A döntőbizottság – többszöri pályázást követően - ez évben méltónak találta a várost arra, hogy az itt folyó magas színvonalú - és az évek során mitsem halványuló - nemzetközi kapcsolatokat elismerje. A Bronzplakett az Európa Díj második legmagasabb fokozata, melyet már csak kivételesen sokszínű és tartósan fenntartható európai kapcsolatrendszerrel rendelkező települések nyerhetnek el. Külön öröm számunkra, hogy a kitüntetést Mödling bei Wien testvérvárosunk és Bad Kötzting Douzelage partnerváros is elnyerte, talán nem véletlenül. A Bronzplakett átadására a tervek szerint ünnepélyes keretek között a Szüreti Fesztivál folyamán kerül majd sor.
A nyertes pályázatot Schlögl Krisztián készítette.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.