Európai Mobilitási Hét-Autómentes Nap

Szeptember 22-én (csütörtökön) került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét keretében az évek óta nagy sikert arató Autómentes-nap Kőszegen. A rendezvény mottója a „Közlekedj ÖKOsan” volt. Számos kisdiák vett részt a programokon, amelyeken felmérhették tudásukat, bizonyíthatták ügyességüket.

Európai Mobilitási Hét-Autómentes Nap
2011


Szeptember 22-én (csütörtökön) került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét keretében az évek óta nagy sikert arató Autómentes-nap Kőszegen. A rendezvény mottója a „Közlekedj ÖKOsan” volt. Számos kisdiák vett részt a programokon, amelyeken felmérhették tudásukat, bizonyíthatták ügyességüket.

12.00 órától gyermekprogramok, játékok, csapatverseny iskolásoknak a Fő-téren: Kresz - totó, kerékpáros ügyességi verseny, vetélkedők az ÁNTSZ, az ÍNE, a Vöröskereszt és a Vas Megyei Bűnmegelőzés standjain tehettek számot tudásukról.

Három iskola képviselte magát a rendezvényen: Bersek József Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat, Béri Balogh Ádám Általános Iskola, Dr Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A játékos szellemű nebulók 3 fős csoportokban nevezhettek a játékokra illetve több korcsoportban volt lehetőség a részvételre: óvodás csoport, alsó tagozat, felső tagozat, család. A rendezvényen összesen 29 csapat regisztrált, köztük 3 család is képviselte magát. A teljesítendő feladatok a következők voltak: szellemi feladatokban vehettek részt az ÍNE és az ÁNTSZ standjainál (totó), rátermettségüket pedig gyakorlati feladatokban bizonyíthatták a kőszegi rendőrkapitányság által felállított biciklis akadálypályán, a LOGO-MOBIL furfangos játékainál valamint a Vöröskereszt által bemutatott baleseti szimulációnál.

Óvodás kategóriában sajnos nem volt jelentkező, az iskolás korosztályban a felső-alsó tagozatosok aránya 3:1 volt. A rendezvényen összesen megközelítőleg 250-300 gyerek vett részt.

A kategóriák legügyesebb versenyzőit tárgynyereményekkel díjazták, de a rendezvényről senki sem tért haza ajándék nélkül. Mindenkire gondoltak a rendezők, hogy legközelebb is örömmel térjenek vissza az érdeklődök. Minden korcsoportban az első 3 helyezett volt a díjazott. Jutalmakat az ÍNE, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium biztosította, valamint a Kőszegi Rendőrkapitányság is ajánlott fel díjakat a gyakorlati feladatokban legjobban teljesítő résztvevők számára. A nyeremények között szerepelt matrica, fényvisszaverő karkötő, mellény, sapka, toll, az Európai Mobilitási hét illetve Autómentes-nap jegyében póló, színező. Az egészség nevében az egész program alatt minden résztvevő számára almát biztosítottak a szervezők.



A rendezvény sikeréhez hozzájárult Kőszeg Város Önkormányzata, az Írottkő Natúrparkért Egyesület, a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve , a Vöröskereszt, a LOGO-MOBIL Ifjúsági szakszolgálat, a Vas Megyei Bűnmegelőzési Osztály, és a Kőszegi Rendőrkapitányság.





2011-es év Autómentes napi programja a következő volt:

• Egészség megőrzési programok a Vöröskereszt segítségével: vércukormérés, vérnyomásmérés, egészségvédelmi tanácsok, baleseti szimuláció, elsősegélynyújtás alapfokon
• Drogprevenciós információs stand-tesztek, játékos feladatok
• ÁNTSZ tesztek, totó
• Kerékpáros ügyességi feladatok
• LOGO-MOBIL Ifjúsági Szolgálat kisbusza
• Natúrpark és természetvédelmi totó

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.