F Ó R U M

A Kőszegi-hegységi erdőkről

December 20-án, hétfőn, 17 órakora Sgrafittós-házban a Kerekerdő Alapítvány és az Írottkő Natúrparkért Egyesület erdőfórumot szervez az erdők ügyével hivatásszerűen, vagy civilként foglalkozó szakemberek, illetve az erdők által érintett társadalmi csoportok közötti párbeszéd és együttműködés erősítésére.

F Ó R U M
A Kőszegi-hegységi erdőkről

Kőszeg
2010. december 20. hétfő
Sgrafittós-ház, 17.00 h



A Kerekerdő Alapítvány és az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel erdőfórumot szervez az erdők ügyével hivatásszerűen, vagy civilként foglalkozó szakemberek, illetve az erdők által érintett társadalmi csoportok közötti párbeszéd és együttműködés erősítésére, melyre Önt és ismerőseit tisztelettel meghívjuk!

Az ERDŐ ezernyi dolgot jelenthet…
Ő adja a fát kályhánk melegéhez. A táj, a tér, a hely, ahol élünk, ahol pihenünk. Árnyék és ösvény…
De benne terem székünk, asztalunk, ceruzánk, és koporsónk nyersanyaga is.
Van, akinek vagyon és foglalkozás, jövedelem és, hivatás, másnak madárdal, szellőzúgás, virágillat.

Sokan vannak, akik úgy érezhetik, hogy életük ezer szállal kapcsolódik az ERDŐ-höz. Az erdőtulajdonosok és az erdészek érdekein kívül fontos, hogy az erdei környezetben lakók, a nyaraló és panzió tulajdonosok, a természetjárók, az erdei iskola szervezők is véleményt mondjanak, milyen környezetben szeretnének élni, túrázni, kikapcsolódni és tevékenykedni.
Fontos, hogy az erdész munkája során tekintettel legyen a túrázókra, az erdei iskolásokra, de az erdő mellett lakóknak is tudniuk kell, hogy az érintetlen természet, a zöldövezet egyszer fakitermelés zajától lehet hangos...
A Kőszegi-hegység erdeinek sorsát az elkövetkező 10 évben a jövő évben elkészítendő körzeti erdőterv fogja meghatározni. A tervezés közel egyéves folyamata során kell a tervezőknek a felmerülő érdekeket feltárni, összeegyeztetni. A megegyezés elkerülhetetlen… Ezt szolgálja ez a fórum is.

A fórum kezdetén bemutatkozó tájékoztatók hangzanak el az alábbi szervezetek képviselőitől: Vas Megyei MGSZH Erdészeti Igazgatósága (erdészeti hatóság), Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (zöld hatóság), Szombathelyi Erdészeti Zrt., (erdőgazdálkodó), Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság (természetvédelmi kezelő szerv), Írottkő Naturparkért Egyesület, Alpokalja Turista Egyesület, Kerekerdő Alapítvány

Elérhetőségek, további információk: Kerekerdő Alapítvány 9700 Szombathely, Kőszegi u. 3.
e-mail: kerekerdo@invitel.hu, tel.: 94/505-203, 30/395-6624, www.kerekerdo.org

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.