Fényes kőszegi siker az ökölvívó-gálán!

- Találkozás egy régi ellenféllel -
A kőszegi Balog Iskola tornacsarnokában mintegy 200 néző előtt megtartott gála nyitó részében a műsorközlő-technikai vezető Rege Attila beszámolt a szakosztály elmúlt időszakban elért eredményeiről, a tervekről s az (anyagi)gondokról.

Ezt követően a kőszegiek ifjú reménysége - junior bajnoka - Hódosi Zsolt élménybeszámolót tartott a koreai junior világbajnokságról, ahol a magyar juniorválogatott tagjaként vett részt a versenyeken.Sajnos a gálán nem tudott ringbe lépni,az MTK-tól nem érkezett megfelelő ellenfél számára.

1960 őszén járt utoljára Kőszegen az MTK csapata. Az akkori mérkőzésen fellépett a római olimpiai bajnok Török "Béka" is. Az idősebbek, Horváth Lajos bácsi, Nemes Emil az MTK-s edzővel Vóna Józseffel fel is elevenítették az akkor történteket. Most olimpia előtt vagyunk, s az MTK erejét jelzi, hogy ismét van olimpikonja Káté Gyula személyében.

Egy bemutató mérkőzést követően 9 párban mérték össze erejüket a csapatok és szép kőszegi siker született. A helyiek mindössze egy vereséget szenvedtek.

A Nemes testvérek: Erik és Patrik, Döbrösi Ádám, Varga Roland, Varsányi Áron egyhangú pontozással, kemény csatákban nyertek. Bödey Gábor 2:1-es pontozással győzte le a jónevű MTK-s Balogh Sándort.
Az 54 kg-os kadettok versenyében Tóth József nyert döntő fölénnyel.
Felnőtt 69 kg-ban Szili István a tőle megszokott energikus bokszolással, főleg testre mért ütésekkel 2 perc alatt a törölköző bedobására késztette ellenfele edzőjét.
Az utóbbi időben Szili újra kirobbanó formában versenyez. Ezt bizonyítja, hogy Németországban is felfigyeltek játékára, és júliusban újabb három mérkőzésre szóló meghívást kapott.
További hír még a kőszegiek házatájáról, hogy az osztrák amatőr szövetség elnökétől meghívást kaptak az augusztus végén Lienzben rendezendő Dolomit-kupára.
Az ökölvívó gálán külön is köszöntötték Dolmányos József nagykanizsai AIBA bírót, aki eddigi működésével kivívta a jogot, hogy közreműködhet az Athéni Olimpián.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.