Hajszálrepedések

könyvajánló

Tóthárpád Ferenc legújabb versgyűjteménye ezúttal kizárólag a felnőtt olvasókhoz szól. Jó szórakozást ígér azoknak, akik csak kikapcsolódni szeretnének, és izgalmas kalandot azoknak, akik hajlandóak többször is elmerülni a mintha-élethelyzeteket felidéző versszakok világába.

"Kötve hiszem, hogy néhány taktus hexametertől / Holnap másként kel fel a nap, de a gondolatok, ha / Égre feszülnek, felvirradhat tőle a menny, és / Hittel mondom, megváltozhat tőle a Föld is!" – olvashatjuk a kötet végén, mintegy összegzésként az Ötven után című versben Tóthárpád Ferenc jellemző sorait.
A mindig valami meglepetést tartogató költő ünnepelni hív bennünket, méghozzá rendhagyó módon úgy, hogy a szavak segítségével "idegen" verseket és azok alkotóit is megidézi. Ötven vers, ötven év, s mindez Pállay-Kovács Szilvia grafikus-festőművész kitűnő illusztrációival. A szociális érzékenységről is tanúskodó művek negyvenkilenc vendégköltő egy-egy sorát veszik számba, hogy azokat továbbgondolva, néha önmagukból kifordítva – a SZÖVEGEK szövetében – új értelmezésekre mutasson rá.

Megjelent Tóthárpád Ferenc Hajszálrepedések c. újabb versgyűjteménye. Ára, közvetlenül a szerzőtől /kérésre dedikálva/ (totharpad.ferenc@freemail.hu) és a kiadótól (unicus@freestart.hu), 1500 Ft.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.