Hivatalos tájékoztató

KŐSZEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA
AZ AUGUSZTUS 30-I NÉPSZAVAZÁSSAL KAPCSOLATBAN

- Kőszeg város hatályos Rendezési Tervében a Lóránt Gyula Sporttelep füves labdarúgó pályája, teniszpályája, tekepályája és futópályája sporttelepként van meghatározva. Az Önkormányzat nem folytat előkészületeket a felsorolt létesítmények áthelyezésére vagy funkciójának megváltoztatására, ilyen irányú terv nem létezik. Az ingatlanspekuláció alaptalan és felháborító vádját a leghatározottabban visszautasítjuk!

- A Lóránt Gyula Sporttelep Kőszeg város tulajdona, melyet a Kőszegi Sport Egyesület – megállapodás alapján – ingyenesen használ, így az ott történő események és állapotok kezelése az Egyesület hatáskörébe tartozik. A város vagyonrendelete és az ingatlanhasználati szerződés értelmében a használó minden változtatás (pl. felújítás) előtt köteles megkérni az illetékes bizottság hozzájárulását. Ezt az egyesület júniusi felszólításunk ellenére a salakos pálya esetében máig sem tette meg.

- A sporttelep nem egészen ¼ részét kitevő salakos pálya évekig használaton kívül állt, elhanyagolt, leromlott állapotban van. Területén közcélú, a város egészségügyi ellátását érdemben javító fejlesztést tervezünk, mely Kőszeg város és a kőszegi kistérség lakosságának érdekét szolgálja. A terület kiválasztása szakértők bevonásával, kizárólag szakmai szempontok alapján történt.

- Az Önkormányzat az elmúlt években egyetlen sportlétesítményt sem szüntetett meg, ezzel szemben új edzőtermet létesített az ökölvívók részére és pályázatot adott be a Lóránt Gyula Sporttelep fent felsorolt részeinek felújítására.

- A nehéz pénzügyi helyzet ellenére a város az állami normatívát közel megduplázva támogatja a helyi sportegyesületeket, nyitott minden jószándékú együttműködésre, amit számtalan közös szervezésű sportrendezvény illetve pályázati együttműködés bizonyít.

Ezek a tények. Minden olyan állítás, amely a Lóránt Gyula Sporttelep megszüntetéséről szól, hazugság, a város tervei KIZÁRÓLAG a salakos pályára vonatkoznak!

Huber László
polgármester

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.