Hóbor Péter vb-ezüstérmes

A cseh városban megrendezett rövidtávú quadriatlon világbajnokságon a kőszegi Hóbor Péter ezüstérmes lett. Hét ország 45 versenyzője indult a Csehországban megrendezett rövidtávú quadriatlon vb-n. A versenyzőknek úszásban1,5, kajakozásban 7, kerékpározásban 40, futásban 10 km-t kellett teljesíteniük. A nemes vetélkedésen a vasi színeket a Kőszegi Triatlon Klub versenyzője, a hosszútávon ötszörös világbajnok Hóbor Péter képviselte, sikerrel: ezüstérmes lett, és mindössze 3,8 másodpercen múlott, hogy nem a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

- Az úszást a Balatonon és a lékai strandon gyakoroltam, kajakozni a Balatonon és a kőszegi Csónakázó-tavon szoktam, a kerékpárra és a futásra Kőszeg és környékén készültem - mondta Hóbor Péter. - Mi tagadás, nyerni szerettem volna, ám úgy tűnik, hogy a kerékpáros felkészülésnél kicsit spóroltam a kilométerekkel. A nyitószámban, úszásban elsőként jöttem ki a vízből, de legnagyobb riválisom, a cseh Podborsky közvetlenül mögöttem, mindössze egyperces hátránnyal követett. Köztudott, hogy ő nagyon jó kajakos és bringás, így csupán egy célom maradt: minél később érjen utol, illetve a két középső számban minél kisebb hátrányt szedjek össze. Kajakban rám vert másfél percet, amiből a depóban fél percet le tudtam faragni. Kerékpáron aztán alaposan meglépett tőlem. A hullámos, szeles terep nekem nem feküdt, így öt és fél percre nőtt köztünk a különbség. A zárószámban, a futásban nem volt más választásom, minthogy erős iramot diktáljak, bízva abban, hogy az előző két óra sokat kivett belőle. Az előnye folyamatosan csökkent, ám vele együtt a táv is. Végül 3,8 másodpercet sikerült megtartania, így második lettem. Podborsky Miroslav 2:41:59,8, én 2:42:03,6 óra alatt teljesítettem a távokat. A verseny előtt azt terveztem, hogy ez lesz a búcsúm, de így nem szeretnék. Ezért jövőre, a 20., jubileumi versenyen ismét rajthoz állok, s egy helyet javítva (vb-cím) szeretném zárni ezt az amúgy is szép sorozatomat. Az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában az intézmény támogatásával már két éve egyre több fiatallal próbálom megszerettetni a triatlont, több-kevesebb sikerrel. Szeptembertől feleségemmel szeretnénk úszásoktatással, valamint mindenki számára elérhető úszás és triatlon edzésekkel szolgálni a Kőszeg és környékbeliek mozgásigényét.
forrás: vasnepe.hu

Meghalt Lady Diana walesi hercegné, Károly herceg első felesége.
1997.08.31.

Máig vitatott körülmények között, autóbalesetben halt meg Párizsban, barátjával, Dodi al-Fayedel együtt,

Született: Diana Frances Spencer

Károly walesi herceg, brit trónörökös és Lady Diana két fia, Vilmos és Henrik (Harry) herceg apjuk után a második illetve harmadik helyet foglalják el az Egyesült Királyság (és 15 további, úgynevezett nemzetközösségi királyság) trónöröklési rendjében.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.