I. IROTTKŐ HILLCLIMB

hegyikerékpáros és terepfutó verseny

Szeptember 17-én a Kőszegi Kerékpáros Egyesület egy olyan rendhagyó rendezvényt szeretnének létrehozni, mely egyfajta erdei „critical mass”-ként segíti a normál (cross country és hillclimb) hegyi terepkerékpározás és a „gyalogos” erdei jelenlét, túrázás és sportolás közötti egyenjogúságot.

I. IROTTKŐ HILLCLIMB
hegyikerékpáros és terepfutó verseny
2011. szeptember 17.


Egy olyan rendhagyó rendezvényt szeretnénk létrehozni, egyfajta erdei „critical mass”-ként, amely segíti a normál (cross country és hillclimb) hegyi terepkerékpározás és a „gyalogos” erdei jelenlét, túrázás és sportolás közötti egyenjogúságot.
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy minden törvényi szabályozás a motorizált gépjárművek csoportjához sorolja a kerékpárt.
Az tény, hogy a közúti kerékpározás szigorú törvényi szabályozást kíván, a forgalomban való részvétel komoly felelősséggel jár mindenki részéről.
Az utóbbi évtizedekben viszont kialakult a kerékpározásnak egy olyan fajtája, ahol a kerékpár szerepe inkább SPORTESZKÖZ JELLEGET öltött, az erdei és hegyi túrázás kellemes kikapcsolódást nyújtó segédeszközévé vált.

AMIT SZERETNÉNK:

A normál (cross-country és hillclimb) hegyikerékpározás besorolása, mint a természetjárás egyik elfogadott formája, számunkra is elfogadható szabályozással.
Az egyéb (downhill, 4cross, stb.), inkább technikai sportnak tekinthető hegyikerékpározásnak teret adni az arra alkalmas területeken kialakított, kötött nyomvonalú pályákon, a természetvédelmi és egyéb kritériumoknak megfelelően szervezett keretek és megfelelő biztonsági intézkedések mellett a hatóságok engedélyével és együttműködésével.

Ezen gondolatok jegyében várjuk a terepkerékpár és terepfutás szerelmeseit egy szezonvégi megmérettetésre Rattersdorfba (293 m) - a Kőszeg melletti, festőien szép környezetben található ausztriai faluba.

A versenyen - nem megszokott módon - kerékpárosok és futók együtt rajtolnak, hogy az alpannónia turistaút ösvényein minél rövidebb idő alatt meghódítsák a Dunántúl legmagasabb hegycsúcsát, az Irottkőt (883 m).

Időpont: 2011. szeptember 17. (szombat)

Helyszín: Rattersdorf(Rőtfalva)

Rendező: Kőszegi Kerékpáros Egyesület

Rajtszámok átvétele: a verseny napján 9:00-10:30-ig a rattersdorfi plébániatemplom előtti téren.

Rajthoz szólítás: az előnevezések leadásának sorrendjében 10:45-kor.

Tömegrajt: 11:00



A pálya nyomvonala:
A Fő utcán (Hauptstrasse) a Hét forrás (Siebenbründl) irányába az alpannónia turistaút mellékszakaszának sárga jelzésén az államhatárt átlépve. Kb. 3 km után (a Hétforrás fölötti részen) az alpannónia turistaút főágának piros jelzésén az Irottkő irányába - a Zeiger nyereg – Szikla forrás - Stájer házak - Hörmann forrás - Irottkő útvonalon.

A verseny távja: 12,1km Teljes szintemelkedés: 741m

Előnevezés és további információ 2011. szeptember 9-éig a kkemtb@gmail.com e-mail címen, illetve a +36-20/9891-751-es telefonszámon.

Előnevezéshez szükséges adatok:
 megjegyzés: kerékpár vagy futóverseny
 név
 lakóhely vagy egyesület neve
 születési év
 elérhetőség (e-mail vagy postai cím)

A nevezési díj:
 1.000,- Ft (Citycross versenyünkre történő nevezés esetén ingyenes)
 Helyszínen történő nevezés csak korlátozott számban lehetséges (2.000,- Ft )
 A nevezési díj előnevezés esetén is a rajtszám átvételekor fizetendő!

Kategóriák:
 női 1997-ig (14 év felett)
 férfi ifjúsági 1991-1997 (14-20 évesig)
 férfi felnőtt 1976-1990 (21-35 évesig)
 férfi master 1975-től (36 év felett)
A futók és a kerékpárosok külön lesznek értékelve, de készül közös, összetett eredménylista is.

Szabályaink:
A versenyen a kresz szabályai érvényesek, a pálya nyomvonalán gépjárművek és gyalogosok felbukkanása nem kizárt! Kerékpárosoknak bukósisak viselése kötelező! Minden résztvevő a saját felelősségére indul! Baleset és felelősségbiztosításról egyénileg kell gondoskodni, a nevezési díj nem tartalmaz biztosítást!
A rendezők (és minden velük kapcsolatban álló személy vagy szervezet) nem tartoznak semmilyen felelősséggel személyi-, anyagi- vagy dologi károkért, amelyek a verseny előtt, alatt vagy után a résztvevők hibájából keletkeznek! A résztvevők minden szempontból a saját büntetőjogi felelősségükre indulnak és kötelezhetőek az általuk vagy kerékpárjuk által okozott károk megtérítésére! Ezt a nyilatkozatot a rajtszámok átvételével a nevezők elfogadják!

Eredményhirdetés: kb. 13:00-kor az Irottkő kilátónál

Lesz lehetőség a csomagok (pl. meleg ruha) startból a célba történő szállítására.
A célból való visszatérésről minden résztvevőnek magának kell gondoskodnia.
A verseny bármilyen időjárás esetén megrendezésre kerül.
A verseny nyomvonala nem lesz extrán kitáblázva, mivel az Alpannónia turistaút jelzései a rendelkezésünkre állnak. Ha valaki mégsem biztos a tájékozódásban, lehetőség van a pálya bejárására a versenyt megelőzően bármikor.

Minden hobby és profi sportolót szeretettel várunk ezen a szezonvégi megmérettetésen a szép Irottkő Natúrpark környezetében.

Kőszegi Kerékpáros Egyesület csapata

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.