Információs központ kialakítása a Jurisich Miklós Gimnáziumban

Uniós támogatás

A Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium könyvtára 5 436 200 Ft uniós támogatást nyert a „Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése — Tudásdepó Expressz” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

Uniós támogatásból Információs központ kialakítása a Jurisich Miklós Gimnáziumban
A Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium könyvtára 5 436 200 Ft uniós támogatást nyert a „Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése — Tudásdepó Expressz” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel öt és félmillió forintos beruházásból nem csak új könyvtári eszközök beszerzésére került sor, hanem lehetőség nyílik az online könyvtári szolgáltatások fejlesztésére is a gimnázium könyvtárában.
A könyvtár hagyományos szolgáltatásain kívül előtérbe kerülnek az online könyvtári szolgáltatások (internetes adatbázisok elérése, könyvtárközi kölcsönzés, távhasználat, országos katalogizáló rendszerekhez való hozzáférés), amelyek hatékonyabbá teszik a könyvtári tájékoztatást és szélesebb körben a tanítás-tanulás folyamatát.
Új könyvtárosi és tanulói munkaállomások kialakításán kívül a pályázat segítségével sikerült beszerezni olyan programot, amely a gyengén látók számára is lehetővé teszi a számítógépek használatát.
A könyvtárba került még fénymásoló, nyomtató, scanner, WIFI és a könyvek vonalkódos ellátásához szükséges eszközök. A gimnáziumról és a fejlesztésről bővebb információt a www.jurisich-koszeg.sulinet.hu oldalon olvashatnak.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.