Irány a világbajnokság

Szárnyas Tamara és Tóth Veronika a Barátnők című koreográfiával megszerezte a jogot a vb-n való indulásra. Erre az eseményre idén júniusban Magyarországon, Balatonfüreden kerül sor, amit a Nemzetközi Modern Táncsport Szövetsége (IFMD) rendez.

Szárnyas Tamara és Tóth Veronika a Barátnők című koreográfiával megszerezte a jogot a vb-n való indulásra.
Erre az eseményre idén júniusban Magyarországon, Balatonfüreden kerül sor, amit a Nemzetközi Modern Táncsport Szövetsége (IFMD) rendez.
A nemzetközi megmérettetésre a már év eleje óta zajló versenyek után lehetett bekerülni. Az országos döntő első 3 helyezettje vehet részt a vb-n. A döntőben számos nagy múltú egyesület, művészeti iskola képviseltette magát. További nehézséget okozott a két 13 éves lánynak, hogy a művészi tánc kategóriában csak két korcsoportra bomlik a mezőny. A 13 évesnél fiatalabbak az utánpótlás korúak, míg a 13 évnél idősebbek a versenyzői kategóriába tartoznak. Így a lányoknak náluknál jóval idősebb, rutinosabb versenyzőkkel is meg kellett küzdeniük. Az elismert szaktekintélyekből álló zsűri így is őket látta alkalmasnak, hogy hazánkat képviseljék a nemzetközi versenyen.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.