Ismét egy „mesés” szombat délelőtt.

Éltető mesék címmel november 19-én tízedik alkalommal szervezett mesemondó versenyt a kőszegi SOS-gyermekfalu, a város és városkörnyék általános iskolásainak. Eredmények.

Ismét egy „mesés” szombat délelőtt.

Éltető mesék címmel november 19-én tízedik alkalommal szervezett mesemondó versenyt a kőszegi SOS-gyermekfalu, a város és városkörnyék általános iskolásainak. Szilágyi Imre a gyermekfalu vezetője köszöntötte a résztvevőket és a felkészítő tanárokat.
A korábbi évhez hasonlóan, Merklin Ferencnek, a zsűri elnökének, Bősze Éva írónak és Gelencsér Ildikónak a JVMK igazgatóhelyettesének, mint zsűritagoknak nehéz dolguk volt ezen a délelőttön. A kis mesemondók, felkészülten érkeztek, és a jobbnál jobb előadások közül kellett a sorrendet eldönteniük. Merklin Ferenc aki maga is tanítással foglakozik, azon kívül a szombathelyi rádióban és a televízióban is dolgozik az eredményhirdetés apropóján hasznos tanácsokkal látta el a felkészítő tanárokat és a versenyzőket egyaránt.
A résztvevő versenyzők valamint a felkészítő tanárok és kísérő szülők egy aláírt díszoklevélben köszönték meg a betegsége miatt hiányzó Balogh József költőtanárnak, a korábbi évek zsűrielnökének elévülhetetlen segítségét és egyúttal jobbulást kívántak számára.

Éltető mesék című mesemondó verseny a kőszegi SOS Gyermekfaluban 2011. november 19-én.
Helyezettek:
Alsó tagozat: I. helyezett Unger Liza, a Béri Balog Ádám Általános Iskola tanulója, Kovács Barbara: Kata és az ajándék egér című meséjével. Felkészítő tanára: Pochánné Polesznyák Ágota. II. helyezett lett Hütter Szilárda Lili, a Bersek József Általános iskola tanulója A furfangos szarka című mesével. Felkészítője Kutrovics Anikó. III. helyezést két mesemondó ért el, Domnánovich Bálint, a Bersek József Általános Iskola tanulója A komédiás disznó című mesével, felkészítője Illés András, valamint Tóth Huba Benedek, szintén a Bersek Jószef Általános Iskola tanulója Arany László: A farkastanya című mesével. Felkészítő tanára Szombathelyi Zita. Különdíjat kapott Füzi Hanna és Puhr Asztrid. Füzi Hanna, a Béri Balog Általános Iskola tanulója La Fontanie: A teknős és a nyúl című mesével. Felkészítője: Vargáné Krug Erika. Puhr Asztrid, a Bersek Jószef Általános Iskola tanulója Zelk Zoltán: A legnagyobb hazugság című meséjét mondta el. Felkészítő tanára Illés András.
Felső tagozat: I. helyezést ért el Faller Eszter, a Bersek József Általános Iskola tanulója Gaál Mózes: Hóvirág című mesével, felkészítője Kővesné Molnár Ilona. II. helyezett lett Tóth Flóra, a Bersek József Általános Iskola tanulója Kányádi Sándor: Csikorgó, a fagykirály című meséjével. Felkészítő tanára Dr. Bíró Zoltánné.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.