Ismét „Szőlő és Klíma Konferencia” Kőszegen

Immár harmadik alkalommal rendezik meg Kőszegen a Szőlő és Klíma Konferenciát. Ebben nagy szerepe van Kőszeg város vendégszeretetének és anyagi támogatásának.

Ismét „Szőlő és Klíma Konferencia” Kőszegen

Immár harmadik alkalommal rendezik meg Kőszegen a Szőlő és Klíma Konferenciát. Ebben nagy szerepe van Kőszeg város vendégszeretetének és anyagi támogatásának.
Az idén 2011. április 16-án találkoznak a szőlőtermesztők, az éghajlat és az időjárás kutatói, hogy a legújabb eredményeikről számot adjanak. Az eddigi két konferenciának sok tudományos eredménye van, melyet a szakemberek kiválóan hasznosíthatnak. A konferenciára nemcsak előadással lehet jelentkezni, hanem egyre több gyakorló termelő tiszteli meg érdeklődőként jelenlétével a résztvevőket. A szakmai fórum jelentőségét mutatja a tény, hogy távoli borvidékekről is érkeznek előadók. A szervezők reménye szerint az idén is folytatódik ez a tendencia.
Az idei évben – az előadásokon kívül – új programmal gazdagodik a szakmai találkozója. Fórum keretében egy elméleti kutató és egy gyakorlati szakember vezetésével a szőlőtermesztés problémáiról, teendőkről lesz beszélgetés az összes résztvevővel, mely a szőlészek és borászok érdeklődésére tart számot.
Az idén új színfoltot jelent az is, hogy a Kőszegi Önkormányzat szervezésének köszönhetően az előadások szerzői egy palack kőszegi vagy Kőszeg környéki bort kapnak ajándékba. A színvonalasnak ígérkező eseményre már érkeznek a jelentkezések. Reményeink szerint az idén is sikeres konferenciának lesz Kőszeg a házigazdája.
A konferencián Dr. Bariska István emlékezik a tavalyi évben elhunyt Szövényi Ernőről, a Szőlő jövésnek könyve ünnepségekhez kapcsolódó Vas megyei és Nemzetközi Borversenyek megalkotójáról, néhai szakmai vezetőjéről.

Dr. Puskás János

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.