Katyń - tömeggyilkosság, politika, erkölcs

A lengyel Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház tisztelettel meghívja 2013. szeptember 17-én, 11 órára a fenti című kiállítás megnyitójára a Jurisics várba. A kiállítást Roman KOWALSKI, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitja meg. Köszöntőt mond: Huber László, Kőszeg polgármestere.

A lengyel Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács,
a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház tisztelettel meghívja 2013. szeptember 17-én, 11 órára a

Katyń - tömeggyilkosság, politika, erkölcs

című kiállítás megnyitójára a Jurisics várba (Kőszeg, Rajnis utca 9.).
A kiállítást Roman KOWALSKI, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitja meg. Köszöntőt mond: Huber László, Kőszeg polgármestere.

A katyńi mészárlás olyan rendkívüli és döbbenetes bűntény volt, amely még a mai, erőszakos és kegyetlenséggel teli világban is elborzasztja az embert. Szinte tankönyvi példája a nagyhatalmak és a világpolitikai cinizmus összejátszásából eredő, megtorlatlanul maradt bűneseteknek.
A katyńi mészárlás áldozatainak emléket állító kiállítást varsói történészek csoportja, a Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács munkatársai készítették.

A kiállítás megtekinthető keddtől vasárnapig minden nap 10.00 és 17.00 óra között.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.