Két hét, három verseny, sok-sok díj

a Dance Jam tánccsoport áprilisi mérlege

A városi és megyei megmérettetések után végre az időjárás is megengedte, hogy az országos versenyek sorozata is elkezdődjön.
A Táncpedagógusok Országos Szövetsége két hétvégén rendezte meg az általános és középiskolások számára kiírt versenyét.

Két hét, három verseny, sok-sok díj
Ez a Dance Jam tánccsoport áprilisi teljesítményének a mérlege.
A városi és megyei megmérettetések után végre az időjárás is megengedte, hogy az országos versenyek sorozata is elkezdődjön.
A Táncpedagógusok Országos Szövetsége két hétvégén rendezte meg az általános és középiskolások számára kiírt versenyét. Erre a fesztiválra az ország minden területéről érkeztek táncosok, akik a modern- és kortárstánc szakavatott művelői. Neves tánciskolák, művészeti iskolák mérik össze tudásukat minden évben. A nagyszámú és erős mezőnyben egy-egy díj elnyerése is komoly eredménynek számít. Így különösen nagy érdem volt, hogy a kőszegi táncosok egy második és négy harmadik díjat hoztak el a fesztiválról.
Az IFMD táncszövetség Győrben bonyolította le országos döntőjét, amely egyben a világbajnokságra való kijutás kvalifikációs versenye is volt. A késő éjszakáig tartó versengést szép eredménnyel zárták a táncosok. Négy 2. helyet, egy-egy 4., 5., 6. helyezést szereztek. A kategóriákban az első három helyezett szerez jogot a vb-n való részvételre, így a Dance Jam tánccsoport 4 koreográfiával utazhat az ősszel megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre. Külön említést érdemel a 9 éves Vámos Barbara teljesítménye, aki nála 2-3 évvel idősebb versenyzők között lett második.
Tavasszal még további versenyeken vesz részt a csoport. Reméljük, hasonlóan jó eredményekről tudósítanak majd, és tovább öregbítik városunk hírnevét! Hajrá lányok!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.