Kézműves Tábor a Várban

július 10-14.

Nagy Judit vezetésével kerül sor július 10-től az általános iskolásoknak indítandó táborra, mely naponta 9 és 16 óraközött várja az érdeklődőket.

A tábor részvételi díja, mely az ebédet és az összes felhasznált anyag költségét is tartalmazza: 10.000.- Ft. Nagy Judit: 06 20 516 79 63.
PROGRAMTERVEZET

Hétfő
De.: A kőszegi Jurisics vár "felfedezése". A vár megismerése kívülről, belülről, a vár művészettörténeti bemutatása.
Du.: Agyagozás. Hurkából felrakott edények, agyagsípok, szélmobil, agyaggyöngyök, agyagékszerek, állatkák készítése. A korongozás bemutatása.

Kedd
De.: Kirándulás a Chernel-kertbe. Növények, madarak felismerése, játékos formában. A séta előtt képeken bemutatjuk a felismerésre váró növényeket.
Du.: Papírmasé szobrocskák készítése. Előtte közösen elkészítjük a papírmaséhoz a masszát. Ha szükséges, a drótvázak formára hajtogatása.

Szerda
De.: anyagbeszerző kirándulás a Kálváriához. Termések, kavicsok gyűjtögetése.
Du.: A kirándulások során gyűjtött termésekből, száraz növényekből "fűkép" készítése szövőkeret segítségével.
Agyagból előre elkészített képkeret, félkaspó, hullámkarton felhasználásával szárazvirág-képek készítése.

Csütörtök
De.:A Kőszeg környéki erdők egy részének " kitakarítása" egy kellemes séta keretében. Szervezett szemétszedés.
Du.: A hétfői agyagtárgyak tisztázása, díszítése. Egy részüket elektromos kemencében égetjük ki, az apróbb tárgyaknak egy tábortüzet rakunk. Másnap a hamuból szedegetjük ki a kiégett agyagot.
A papírmasé figurák festése.
Nemezelés. Labda, állatfigurák készítése.

Péntek
A hét során készült tárgyakról fotókat készítünk.
Egész napos program. Kirándulás Bozsokra. Helyközi busszal elutazunk Velemig. Onnan gyalog megyünk tovább Bozsokig, akadályversennyel "nehezítve" az utat. Az akadályversenyen, a héten elsajátított ismereteket ötvözzük ügyességi feladatokkal. Bozsokon Kenyeret gyúrunk és sütünk a bográcsgulyáshoz, amit szintén a gyerekek segítségével készítünk el.
A hét végén minden gyerek fényképes CD lemezt kap a tábor pillanatairól.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.