Kincskereső nap Kőszegen

A Magyar Turizmus Zrt. a 2007-es belföldi kampányévet, a Zöldturizmus Évét egy országos, kincskereső játékkal (Geocaching) indítja el. A játékban bárki részt vehet, aki kalandos formában szeretne megismerkedni Magyarország természeti kincseivel.

2007. március 24-én, 9 és 17 óra között az ország 11 természet közeli helyszínén találhatóak kincskereső bázisok. Ezekről a bázishelyekről kiindulva, 5 kilométeres körzeten belül 5-5 felfedezésre váró természeti kincset kell megkeresni a játékosoknak. Hogy melyek ezek a kincsek, az maradjon egyenlőre titokban. Minél több kincset talál meg valaki, annál értékesebb garantált nyereményben részesül.

A kincseket többféle módon kereshetik meg a játékosok:
 Saját GPS készülékkel illetve GPS-képes, navigációs programot (iGo) futtató tenyérszámítógéppel (PDA) rendelkező játékosok a helyszíneken, papíron megkapják a pontok koordinátáit és ez alapján önállóan keresik meg a kincseket.
 9, 11, 13 vagy 15 órakor egy –a GPS működését is bemutató- túravezető segítségével, csoportosan keresik meg az ellenőrzőpontokat
 Hagyományos kincskereső leírás alapján, önállóan keresik meg a rejtekhelyeket.


A Kincskereső Bázishelyek között - mint Nyugat-Dunántúli helyszín - a Kőszegi Tourinform Iroda (9730 Kőszeg, Jurisics tér 7.) szerepel. A játékkal kapcsolatos információk kérhetők a 94/563-120, vagy a 94/563-121-es telefonszámokon, illetve a helyszínen.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.