Királynapi kitüntetettek

A Kőszegi Királynap-Város Napja alkalmából városi kitüntetések átadására került sor. Kőszeg Városért kitüntetést kapott Soproni Zoltán pékmester. Pro communitate kitüntetésben részesült Dr. Horvát Klára doktornő és Halmai Csaba rendőr őrnagy. Kőszeg Önkormányzatának Kitüntető Oklevelét vehette át Molnár Erzsébet, Kolnhofer Ferenc, és Tátrai Henrik az Egyházi és a Concordia kórusok tagjai, Vadász Tibor cukrászmester, illetve Wurst Ernőné a Kőszegfalvi Énekkar tagja.

Klikkeljen a képre!
Soproni Zoltán pékmester – "Kőszeg Városért"

Soproni Zoltánt Kőszeg város polgárainak nem kell bemutatni. Egyike volt azoknak, akik legelőször váltak önálló vállalkozóvá. 1984-ben sütödét és egyben üzletet alapított a városban a vásárlók nagy örömére és megelégedésére. Jelenleg, mint nyugdíjas irányítja vállalkozását.
Az elmúlt húsz évben rengeteget segítette szponzori tevékenységével a kőszegi és Kőszeg környéki intézményeket, civil szervezeteket. Bármilyen egyesület, vagy közösség fordul hozzá segítségért, mindig önzetlenül és anyagi ellenszolgáltatás nélkül segít.
Emellett a rendszerváltást követően közéleti szereplést is vállalt, 4 éven át volt önkormányzati képviselő.
A helyi közösségért végzett önzetlen, kiemelkedő munkájáért, valamint szakmájában szerzett elévülhetetlen érdemeiért Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Soproni Zoltán pékmestert a Kőszegért Egyesület és a Kőszegfalvi Baráti Kör javaslatára "Kőszeg Városért" kitüntetésben részesíti.


Dr. Horváth Klára – "Pro Communitate"

Több évtizedes gyógyító tevékenysége során példát mutatott emberségből, szolidaritásból és önzetlenségből. Orvosként gyógyított a gyermekektől a nyugdíjasokig mindenkit. Segített a véradásban, mozgássérült táborokban, egészségnevelésben és a megelőzésben. "Klára doktornő" neve fogalom. Nyugdíjasként is fáradhatatlan és lelkiismeretes munkával őrködik a jövő nemzedékének egészsége felett. A városi elismerés már régóta váratott magára.
Évtizedek óta tartó példaértékű tevékenységének elismeréseként Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Várszínházért Alapítvány javaslatára Dr. Horváth Klárát "Pro Communitate" kitüntetésben részesíti.






Dr. Halmai Csaba r.őrgy. – "Pro Communitate"

Dr. Halmai Csaba a Kőszegi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának vezetője. Emellett a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság tagjaként közéleti szerepet is vállal.
1993. szeptemberében kapcsolódott be a D.A.D.A Programba, amely a rendőrség biztonságra nevelő általános iskolai programja. Azóta a város oktatási intézményeiben drog- és bűnmegelőzési oktatásokat tart. Az iskolák szabadidős rendezvényein, nyári táboraiban részt vesz és előadásaival segíti a fiatalokat.
2004. szeptemberétől a középiskolákban az "ELLEN-SZER" Program keretében oktatja a diákokat.
2004-ben az Országos Rendőrfőkapitány az eltelt 10 év oktatói tevékenységének elismeréseként az "Év D.A.D.A Rendőre" címet adományozta neki.
A város fiatalsága körében régóta végzett önzetlen, magas színvonalon végzett drog- és bűnmegelőzési tevékenysége elismeréseként Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Halmai Csaba rendőr őrnagyot a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság javaslatára "Pro Communitate" kitüntetésben részesíti.

Molnár Erzsébet - Kolnhofer Ferenc - Tátrai Henrik
"Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevele"

"Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevele" adományozására – 3 személyt illetően – két társadalmi szervezettől, a Bencés Diákszövetség Kőszegi Szervezetétől és a Kőszegi Baráti Körtől érkezett javaslat.
Mindhárman a Kőszegi Egyházi Énekkar és a Concordia-Barátság Énekegyesület legrégebbi tagjai. Közel fél évszázados, folyamatos énekkari tagságuk, megbízhatóságuk, önzetlen áldozatvállalásuk és a város kóruskultúrájában való aktív részvételük megalapozója és nagy mértékű segítője annak a városunkat megillető jó hírnévnek, mellyel itthon és külföldön egyaránt jogosan büszkélkedhetünk.
Szinte egész életükben nagy szeretettel végzett, elismerésre méltó és példamutató kulturális szerepvállalásuk a város lakossága részéről is ismert, tevékenységüket tisztelet és megbecsülés kíséri.
A kezdeményezők megalapozott javaslatát Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta és a Kőszegi Várszínházért Alapítvány javaslatára Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevelét adományozza:

Molnár Erzsébetnek
Kolnhofer Ferencnek
Tátrai Henriknek.

Vadász Tibor cukrászmester - "Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevele"

Vadász Tibor és tevékenysége egyik fényes cégére városunknak. Sokszor az idelátogató kirándulók által döbbenünk rá, hogy valóban milyen kuriózum munkája. Több évtizedes tevékenysége során mindig törekedett városunk kézműves hagyományainak megfelelően végezni munkáját és a modern technológiákból csak azokat alkalmazni, melyek szigorú minőségi követelményeinek megfelelnek. Az alapanyagok vonatkozásában mindig csak a legkiválóbbakat használta, több anyagot maga gyűjtött vagy készített.
Több évtizedes kiemelkedő cukrászmesteri tevékenysége során mindig törekedett városunk kézműves hagyományainak ápolására, ezáltal is öregbítve Kőszeg hírnevét. E kiemelkedő munkásság elismeréseként Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Vadász Tibor részére a Kőszegi Várszínházért Alapítvány javaslatára Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevelét adományozza.

özv. Wurst Ernőné – "Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevele"

özv. Wurst Ernőné 1972-ben alapító tagja volt a Kőszegfalvi Asszonykórusnak, melynek jelenleg is aktív tagja. A kórusnak sokat segített a régi sváb dalok összegyűjtésében és népszerűsítésében, ezáltal nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a régi szokások és népdalok az utókor számára is megismerhetővé váljanak. A fiatalok beilleszkedését mindig segítette, közösség-építő munkája pótolhatatlan volt az elmúlt évtizedekben. Korát meghazudtolva szólistaként is szerepet vállal.
A Kőszegfalvi Asszonykórus alapító és jelenleg is aktív tagjaként elévülhetetlen érdemeket szerzett a kőszegfalvi német nemzetiségi kultúra fennmaradásáért, s e kimagasló munka elismeréseként Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete özv. Wurst Ernőné részére a Kőszegfalvi Baráti Kör javaslatára Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevelét adományozza.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.