KIRÁNDULÁS AZ ÍROTTKŐRE

Fekete Alexandra élménybeszámolóját így kezdi: "Április 27-én mödlingi testvériskolánk, a Jakob Thoma Hauptschule diákjaival tettünk egy élményekben gazdag kirándulást."

Gyönyörű kiránduló időnk volt. A megérkező vendégeket üdvözöltük, majd beszálltunk mi is a luxusbuszba.
Első úticélunk az Írottkő-kilátó volt. Ameddig lehetett, busszal mentünk fel a hegyre. Az utolsó szakaszt gyalogolva tettük meg. A reggeli jó hangulat csak fokozódott, mikor elkezdtünk beszélgetni. A bátrabb osztrák tanulók kezdeményeztek, de büszkék voltunk arra, hogy mi is meg tudtuk értetni magunkat némettudásunk segítségével. Kölcsönösen kifaggattuk egymást. Az óra már 11-et mutatott, mire felértünk kissé fáradtan a kilátóhoz. Ott leültünk a padra és előkerült az útra csomagolt enni- és innivaló. Ezután következett a számháború, melyet mindkét csapat nagyon élvezett. A játék után gyönyörködhettünk az elénk táruló táj szépségeiben a kilátóban. Majd elindultunk második úticélunkra, Bozsokra, ahol iskolánk nyugalmazott igazgatója, dr. Schrott Géza bácsi főzte ebédünket, a bográcsgulyást. Mindenkinek ízlett a pompás étel. Ebéd előtt lehetőségünk volt tekézni, biliárdozni, sőt a bátrabbak lovagolhattak is. Az idő szinte röpült, de sajnos haza kellett indulni. Kőszegen elbúcsúztunk mödlingi vendégeinktől, akik hazafelé vették útjukat.
Köszönjük tanárainknak, akik elkísértek minket: Imre Julianna, Takácsné Krancz Judit némettanároknak és Horváth Márta szabadidő-szervezőnek, valamint Ernst Weiss mödlingi iskolaigazgatónak és kollégáinak.
Mindannyiunknak élménydús, szép emlék marad ez a kirándulás.


Fekete Alexandra
6.b oszt. tanuló
Bersek József Ált. Isk.
és Kőszeg Város Néptánciskolája

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.