Kőszegi kitüntetett

A zeneművészet egyik legrangosabb kitüntetését, Bartók Béla özvegye, Pásztory Ditta alapított Bartók-Pásztory díjat március 25-én, hétfőn Bartók Béla születésnapján veheti át a Zeneakadémián Gráf Zsuzsanna kőszegi származású karnagy, aki Angelica Leánykarával itthon is több alkalommal adott nagy sikerű koncertet.

Bartók-Pásztory díj:



Első alkalommal 1984-ben adták át a Bartók-Pásztory díjat, melyet Bartók Béla özvegye Pásztory Ditta alapított. A Bartók-Pásztory díjat minden évben Bartók Béla születésnapján osztják ki. A díjazottakról a Zeneakadémia neves professzoraiból álló grémium dönt. Az elismerést egy zeneszerző és egy zenei előadóművész kaphatja, a díjazottak között szerepelhet továbbá egy zenei együttes is.

A Bartók-Pásztory díjat annak a néhány kimagasló művészeti tevékenységet végző hazai zeneszerzőnek és előadó művésznek adják át, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a hazai zenei élet fejlődéséhez, a Bartóki szellemiség megőrzéséhez.

Az elmúlt több mint két évtized során a Bartók-Pásztory díjat többek között olyan elismert művészek kapták meg, mint Fischer Annie, Cziffra György, Solti György, Marton Éva, az Amadinda ütőegyüttes, Kocsis Zoltán, Schiff András, Pauk György, Vásáry Tamás.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.